Tijd

Tijd is het thema van de Jeugdboekenweek 2013. Dus in maart stort België zich op boeken waarin tijd een rol speelt. Een leuk thema, waar je heel veel kanten mee opkunt. Van klokkijken en historische boeken, tijdreizen en toekomstboeken!

tijd: kinderboeken over tijdreizen en toekomst

De komende weken komen er meer ‘tijdboeken’ op Mevrouw Kinderboek. Nu kun je deze boeken al bekijken:

Alle leeftijden

Nederland (Charlotte Dematons). Een dubbeldik prentenboek over Nederland. Op elke illustratie zie je ook een gebeurtenis van vroeger.

4 t/m 6 jaar

Bramenjam (Natascha Stenvert). Tektsloos prentenboek. Twee mensen hebben zin in zelfgemaakte bramenjam. Maar dan moeten ze eerst wachten tot hun bramenplant groeit, bloeit en bramen geeft.

6 t/m 9 jaar

Bij de dino’s (Harmen van Straaten). Vanaf 7 jaar, avi M4. Ruben mag zo’n wens doen en hij weet het meteen: ‘Ik wou dat ik in Dinoland was.’ En in de Dinotijd natuurlijk. Maar of dat nou zo’n goed idee was?
Het geheim van de nachtmerrie (Wieke van Oordt). Een spannend boek over Sierd, die teruggaat in de tijd (ook al wil hij dat niet). Circa 8-10 jaar.

9 t/m 12 jaar

De glanzende stad (Thijs Goverde). Toekomstboek over Sooike, die zeker weet dat hij een Duistere Heer moet verslaan. Vanaf circa 10 jaar.
Groeten uit 2030 (Jan Paul Schutten). Een informatief boek over de toekomst. Bekroond met een Vlag en Wimpel.
Het geheim van de nachtmerrie (Wieke van Oordt). Een spannend boek over Sierd, die teruggaat in de tijd (ook al wil hij dat niet). Circa 8-10 jaar.
Hotel tussentijd (Lisa Boersen). Met doetips. Vanaf circa 9 jaar.

vanaf 12 jaar

Cinder (Marissa Meyer).
Koepels (Mariette Aerts). Toekomstboek over opgroeien in een (te?) beschermde toekomst. Vanaf circa 12 jaar.
Smaragd (John Stephens). Drie wezen weten zeker dat hun ouders nog leven. Ze reizen door de tijd om ze te vinden.

5 Reacties op “Tijd

  1. “Max en de tovenstenen”: in het tweede deel van het boek kan de lezer zelf het einde bepalen van het boek. Want daar ontwikkelt het verhaal zich in twee verschillende richtingen: een goede en een slechte. Met dit prentenboek wil Marcus Pfister laten zien dat iedereen door zijn handelen invloed heeft op de toekomst van de aarde. Verkozen tot boek over duurzaamheid voor groep 1 en 2 door de kennisbank van de dag van de duurzaamheid!

    • Dat is inderdaad een grappig spel met verteltijd: twee verhalen die eigenlijk tegelijk in de tijd spelen. Ik ben zelf niet zo dol op het geglim in dat boek, maar waarschijnlijk ben ik de enige in het land die dat vindt. 🙂

  2. ‘Torenhoog en mijlenbreed’ van Tonke Dragt is een toekomstboek, evenals het vervolg: ‘Ogen van tijgers’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s