Kinderjury 2012 Tiplijst 10-12 jaar

Update: De Tiplijsten voor 2013 zijn bekend.

↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑  ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑

Update: de winnaars van de Kinderjury 2012 zijn bekend. Wil je weten welke boeken op de shortlist stonden? Dat lees je hier.

Kinderen kunnen bij de Kinderjury stemmen op het beste boek uit 2011. Het is dus een echte publieksprijs. Benieuwd naar deze prijs? Lees dan mijn bericht Voor kinderen, door kinderen.

Tiplijst 10-12 jaar

Hieronder staat de Kinderjury-Tiplijst voor kinderen van 10-12 jaar. Leuke boeken!
(Is je kind jonger? Er is ook een Kinderjury Tiplijst voor kinderen van 6-9 jaar.)

Verboden voor onsVerboden voor ons

Auteur: Maren Stoffels
Uitgeverij: Leopold
Tirza zet nooit een stap in Noord. Het is verboden terrein voor haar en haar vrienden uit Zuid. Maar als ze de graffitiwedstrijd wil winnen moet ze op cursus bij de beste muurkunstenaar die er is – ook al woont zij in Noord…

De nieuwsjagersDe nieuwsjagers

Serie: Flits
Auteur: Mirjam Oldenhave
Uitgeverij: Ploegsma
De schoolkrant is zo saai, dat Toni, Lotte, Fleur en Daan een nieuwe krant oprichten: FLITS! Dan ontdekken ze iets over pestkop Boelie en zijn bende. Durven ze erover te schrijven?

Coolman en ikCoolman en ik

Serie: Coolman
Auteur: Rudiger Bertram
Uitgeverij: Lemniscaat
Kai is bevriend met Coolman, de ultieme superheld! Tenminste, dat vindt Coolman, maar zijn adviezen pakken meestal niet goed uit. En nog iets: behalve Kai kan niemand Coolman zien.

100% Beverly

100% Beverly

Serie: 100%
Niki Smit
Uitgeverij: De Fontein
Beverly-Anne is 100% verliefd. Niet op één maar op wel honderd jongens! Wanneer iemand opmerkt dat Beverly nog nooit écht verliefd is geweest, is ze van slag. Ze MOET verliefd worden. Maar het is zo moeilijk kiezen tussen al die knappe jongens.

De keizer van Nihon-JaDe keizer van Nihon-Ja

Serie: De Grijze Jager
John Flanagan
Uitgeverij: Gottmer
Arnaut wordt vermist. Hij is vertrokken op militaire missie naar het hof van de keizer van Nihon-Ja maar er wordt er al snel niets meer van hem vernomen. Evanlyn maakt zich zorgen en besluit op onderzoek uit te gaan.

De ogen van Sitting Bull

De ogen van Sitting Bull

Auteur: Mireille Geus
Uitgeverij: Lemniscaat
Als Valentijns oma bij zijn ouders komt wonen, moet hij zijn kamer met haar delen. Daar heeft hij helemaal geen zin in – tot er onverwachts een bijzondere band tussen hen ontstaat.

IJsbarbaarIJsbarbaar

Auteur: Rob Ruggenberg
Uitgeverij: Querido
Historisch avonturenverhaal van meesterverteller Ruggenberg over een jonge Groenlander die door pelskopers wordt ontvoerd en in het zeventiende-eeuwse Nederland belandt. Kan hij een walvisvaarder vinden die hem mee terug wil nemen naar het hoge noorden?

Hoe word ik een koppelaar?

Hoe word ik een koppelaarSerie: Izzy Love
Manon Sikkel
Uitgeverij: Moon
Hoe vertel je de jongen op wie je verliefd bent dat je hem leuk vindt? En hoe zeg je het meisje van je dromen dat je alleen maar aan háár denkt? Heel eenvoudig, via een koppelaar: IzzyLove.

Een chille clip, vet irri ouders en Puck is in love

Dat heb ik weer 4Serie: Dat heb ik weer!
Auteur: Carry Slee
Uitgeverij: Carry Slee
Een chille clip, vet irri ouders en Puck is in love is het vierde deel van de serie over het leven van Britt. Met testjes en blogs!

De jongen met de vulpen

De jongen met de vulpen

Auteur: Ineke Mahieu
Uitgeverij: Holkema & Van Warendorf
Het jaar is 1874. Pijke wil niks liever dan lezen, schrijven en leren. Zijn stiefvader belooft hem een opleiding in de stad. Maar daar aangekomen blijkt dat hij helemaal geen opleiding gaat volgen.

Groeten uit 2030

Groeten uit 2030Auteur: Jan Paul Schutten
Uitgeverij: De Fontein
Maak je klaar voor een trip naar de toekomst! Dit boek toont de wondere wereld van de wetenschap en wat er binnenkort allemaal mogelijk zal zijn. Een boek vol verrassende voorspellingen, futuristische gadgets en wonderbaarlijke uitvindingen.

Raveleijn

RaveleijnAuteur: Paul van Loon
Uitgeverij: Leopold
Thomas, Joost, Maurits en tweelingzussen Emma en Lisa verhuizen van de stad naar een afgelegen dorp. Daar gebeurt iets ongelooflijks. Wanneer zij, gelokt door raven en een geheimzinnige stem, onder een oude stadspoort doorgaan, veranderen ze in ruiters te paard.

Het geniale dagboek van een superpuber

Het geniale dagboek van een superpuberAuteur: Harmen van Straaten
Uitgeverij: Pimento
Met veel humor en een overdosis zelfvertrouwen vertelt Kees over zijn eerste stappen op de weg naar volwassen worden. Het leven van een puber gaat zelden over rozen en dat van Kees al helemaal niet!

De rampzalige geweldige zomer van Daan S.

Zie de bespreking en doetips van dit boek op Mevrouw Kinderboek.

De geweldige zomer van Daan S. | 9-12 jaar

Auteur: Marlies Slegers
Uitgeverij: Moon
Daan S. moet naar een ecologische camping in Frankrijk. Vreselijk! Of toch niet? Een verhaal vol helden, geroosterde fazanten, de Mestkeverkoning, de prachtige Celine en een onopgeloste moord.

Wervelwind Merel

Serie: Merel
Auteur: Caja Cazemier
Uitgeverij: Ploegsma
Merel wil dolgraag helpen in het dierenasiel. Maar haar goede bedoelingen pakken verkeerd uit. Kan ze dan helemaal niks goed doen?! Zeker wel, en ze komt er zelfs mee op tv!

Wolfje

Auteur: Claudia Jong
Uitgeverij: Gottmer
De vader van Wolfje is verongelukt toen ze klein was. Op een dag ontmoet ze de excentrieke zwerver Rooie die mooie verhalen vertelt. Ze raken bevriend.

De glanzende stad

Thijs Goverde
Uitgeverij: Holland
Sooike is een geitenhoeder die nooit iets beleeft. Maar een geheimzinnige Motorman die zomaar ineens opduikt, neemt hem mee op reis naar de Glanzende Stad, waarvandaan niemand ooit is teruggekeerd.

Hoe overleef ik de puberteit?

Serie: Hoe overleef ik…
Auteur: Francine Oomen
Uitgeverij: Querido
Rosa geeft onmisbare survivaltips voor alle pubers en degenen die van plan zijn dat te worden. Met veel strips, mails, testjes, enquête-uitslagen en invulpagina’s.

Koen Kampioen gaat internationaal

Serie: Koen Kampioen
Fred Diks (Kluitman)
Koen mag na een trainingsweek mee naar een internationaal toernooi in Spanje. Daar moet hij laten zien wat hij kan. Maar dat valt nog niet mee!

Ik en de rovers

Auteur: Siri Kolu
Uitgeverij: Gottmer
Vilja is onderweg naar haar oma maar wordt gekidnapt door de familie Rover. Eerst schrikt Vilja, maar ze went snel aan het vrije leventje bij de Rovers. Uiteindelijk redt ze hen zelfs uit handen van de politie en daarom laten de Rovers haar na de zomer weer vrij.

Bekijk het maar!

Serie: Het leven van een loser
Auteur: Jeff Kinney
Uitgeverij: De Fontein
Brams ouders dreigen hem naar een militair zomertrainingskamp te sturen. Daar kunnen ze een echte man van hem maken. Bram beseft dat hij geen keuze heeft: een volwassen man worden of slachtoffer worden van keiharde militairen. Hoe moet hij dit nu weer aanpakken?

Evi, Nick en ik

Auteur: Anna Woltz
Uitgeverij: Leopold
Dit boek gaat over de raarste zomer van mijn leven.
Het begon ermee dat Nick uit groep acht voor het eerst tegen me praatte. En diezelfde dag wilde Evi opeens vriendinnen worden. Ik begreep er niks van, want dat eigenwijze kind maakt alleen maar ruzie. Daarna gebeurde alles tegelijk: ik ontvoerde een bruine kip, zaagde heel veel bomen om en ontdekte dat ik verliefd was. Toen gebeurde er een vreselijk ongeluk.

Het circus van schemerschaduw en illusie

Serie: Wolfling
Di Toft (House of Books)
Nat en zijn vriend Woody sluiten zich aan bij het circus van Nats opa in Frankrijk. Daar lopen ze hun oude vijand Lucas Scale, een weerwolf, tegen het lijf, maar ook een angstaanjagende vampier.

Ik heet Olivia en daar kan ik ook niks aan doen

Auteur: Jowi Schmitz
Uitgeverij: Lemniscaat
Sinds Olivia’s moeder is overleden, is haar vader in de war. Nu wonen ze tijdelijk in een zeilboot in de tuin van zijn kapsalon. Maar hoe lang duurt tijdelijk eigenlijk?

Vuurbom

Lees over de recensie van Martha over dit boek.

Auteur: Harm de Jonge
Uitgeverij: Van Goor
Jimmie ligt in het ziekenhuis en weet niet wat er gebeurd is. Maar één ding is duidelijk: het is zijn schuld dat Bram dood is. Dan denkt hij terug aan de vriendschap.

2 Reacties op “Kinderjury 2012 Tiplijst 10-12 jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s