Contact

Heb je een vraag over kinderboeken of (voor)lezen? Zoek je bijvoorbeeld een boek over een bepaald thema of heb je tips voor het voorlezen nodig? Of misschien wil je iets anders vragen?

Stuur gerust je vraag. Misschien kan Mevrouw Kinderboek je verder helpen.

Wil je een recensie-exemplaar aanbieden? Om helemaal onafhankelijk te blijven neem ik geen recensie-exemplaren aan.

11 Reacties op “Contact

 1. Zijn luisterboeken een invalshoek?
  Ik heb bij Luisterrijk.nl een CD ondergebracht, Drie Sprookjes en ik hoo van ouders dat ze het vaak gebruiken om als er vragen over het verhaal zijn qua beeld of inhoud dat ze dan samen met het kind gan bladeren in boeken.
  Ook vertel ik verhalen voor volwassenen en kinderen teneinde beide te inspireren.

  • Luisterboeken zijn zeker een optie. Vaak ook nog een mooie aanvulling naast het boek zelf, bijvoorbeeld voor kinderen die leren lezen en zo extra ondersteund worden. Maar natuurlijk ook los.
   Ik denk nog na over een manier om ze aan bod te laten komen: als een apart thema of als onderdeel van een thema…

 2. Dag Jennifer
  Dan vind je het wellicht ook een goed plan om aandacht te besteden aan samenleesboeken! Mijn boeken ‘ik woon in een koek’ en ‘iets met een muts’ zijn boeken om samen te lezen: de dik gedrukte woorden voor de een, de dunne voor de ander. Uit ervaring en door de reacties van lezers, weet ik dat samen lezen motiveert tot meer lezen, zelfs bij kinderen die lezen lastig vinden.
  Veel succes met je nieuwe thema’s of onderdelen!

  met vriendelijke groet,
  Annemarie Jongbloed
  http://www.schrijvergevonden.nl

  • Hallo Annemarie,
   Ik probeer inderdaad ook avi-boeken te vinden bij mijn thema’s, en daar vallen de samenleesboeken natuurlijk ook onder. Bij sommige thema’s is het lastig om zo’n boek te vinden, maar voor het thema Sinterklaas heb ik al wel een boek op het oog. 🙂
   Even wat informatie voor andere mensen: samenleesboeken zijn boeken die op twee avi-niveaus zijn geschreven. De bedoeling is dat het kind dat net leert lezen het boek samen leest met een kind dat al een paar jaar leest of met een volwassene. Er zijn bijvoorbeeld samenleesboeken op avi-startniveau en avi-M6. Dan zouden dus een kind uit groep 3 en een kind uit groep 6 het boek samen kunnen lezen. Dat werkt vaak heel stimulerend voor beide.

 3. Zouden jullie willen helpen om onze nieuwe kinderboeken te promoten? Mijn dochter en ik hebben twee hele fleurige boeken geschreven over pesten. Met mooie tekeningen, opdrachtjes en creatieve input. Zie onze site http://www.petramuis.nl via uitgever FortMedia. Het is een mooi boek om voor te lezen in de klas, of in het gezin. Kinderen die iets ouder zijn, kunnen het zelf lezen en zullen plezier beleven aan de vier knotsgekke feestjes die voorkomen in het boek. Hartelijke groet, Petra Muis

  • Hartelijk dank voor jullie reactie. Pesten is een belangrijk onderwerp, ook in kinderboeken. Dus ik denk dat dit een keer het maandthema zal zijn. Voor het komende halfjaar heb ik de thema’s al vastgesteld. Maar als ik nieuwe thema’s kies, zal ik zeker aan denken.

 4. Wat een leuke site! Ik heb nog een leestip: Jackpot! (10+), mijn kinderboekdebuut voor jongens en meisjes die van avontuur met humor houden. Meer info vind je op: http://www.arjaveerman.nl en mocht je een presentexemplaar willen aanvragen: dat kan bij Clavis uitgeverij. Veel leesplezier, het boek is vers van de pers! Hartelijke groetjes, Arja Veerman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s