Boekenplank-leesuitdaging #1: Vrije val (Tunnels 3)

Hoera, ik heb het eerste boek van de Boekenplank-leesuitdaging al uit. Dat gaat lekker vlot. ūüôā Eigenlijk was ik er stiekem al aan begonnen toen ik de uitdaging op de site publiceerde. Vrije val, het derde deel van de Tunnels-serie is de gelukkige. Tijd voor een interview met mezelf…

Vrije val Tunnels 3

Hoe lang heeft het boek op je staan wachten, en waarom?

Dit boek kreeg ik niet eens zo lang geleden, in december vorig jaar. Eigenlijk stond het dus niet eens lang in de wachtkamer. Het stond wel al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Het was echter (een tijd?) niet meer leverbaar, althans niet in print. Een nadeel van laat aan een serie beginnen! Meneer Kinderboek wist het toch op de kop te tikken (samen met deel 4 en 5). Hoera voor Meneer Kinderboek!

Vertel eens iets over het boek?

Vrije val is het derde boek uit de serie Tunnels. Will, zijn vriend Chester en zijn vader zijn verzeild geraakt in een wereld onder Londen. Niet in metrotunnnels ofzo… Nee. Het gaat verder dan dat. Dieper om precies te zijn. In de aarde gaat een heel eigen wereld schuil en leven hele gemeenschappen, die het niet altijd goed voor hebben met de ‘Bovengronders’.

Aan het begin van het boek zijn Will, Chester en Elliott heel diep de aarde ingevallen. Zelfs daar zijn ze niet alleen: mensen die ze zoeken, mensen die hen helpen en mensen die ze nooit meer hadden willen zien. Om over dat dat dodelijke virus maar te zwijgen…

Heb je een leuk citaat?

Jazeker! Op pagina 526 las ik deze zin, die erg welkom was.

‘Ik vind het heel erg dat je denkt dat ik een slechte vader voor je ben geweest, maar op een dag zul je het begrijpen.’

In het eerste boek was Will nogal dol op zijn vader (of zo herinner ik het me in elk geval). In het tweede boek wilde hij niets liever dan zijn vader vinden. In het derde boek, tja, misschien moet ik het niet vertellen. Maar ik vond Wills vader een hork. Ik voelde me als lezer gewoon een puber die zich voor zijn ouders schaamt. Die uitspraak van zijn vader kwam dan ook als een opluchting: o gelukkig, hij vindt zichzelf ook een hork!

Wat verwachtte je van het boek? En kwamen je verwachtingen uit?

Ik verwachtte een boek waar ik me weer lekker in kon storten. Ik vind het heerlijk om in de Tunnels-werelden te ‘graven’. Het zal mijn oude letteren-/geschiedenisachtergrond wel zijn.

In de praktijk viel dat “erinstorten” eerst tegen. Ik had echt wat moeite om er weer in te komen. Te lang gewacht na deel twee! Maar het kwam helemaal, helemaal goed. Het zal vast niet lang duren voor ik aan deel vier begin!

Over dit jeugdboek

titel: Vrije val
serie: Tunnels, deel 3
auteurs: Roderick Gordon en Brian Williams
oorspronkelijke titel: Freefall
vertaler: Valérie Janssen
uitgeverij: The House of Books, 2010
isbn: 9789044325805
aantal pagina’s: 607
leeftijd: vanaf circa 12 jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s