Ik lees Vlaams-leesuitdaging 2015

20150101-112521.jpg

In 2013 deed ik mee aan de Leesuitdaging Ik lees Nederlands (en Vlaams). (Kijk hier voor de 36 boeken die ik toen las.) In 2015 doe ik dat weer! Alleen ga ik nu de uitdaging aan voor Vlaamse kinder- en jeugdboeken.

Nederlandse kinderboeken lees ik genoeg – voor zover je ooit genoeg boeken leest natuurlijk :-). De Vlaamse kinderboekenwereld lijkt soms een heelal ver weg. Wat een onzin. Daarom is mijn goede voornemen voor 2015: Vlaamse boeken lezen.

Rest nog de vraag: wat is dat dan, Vlaamse boeken? Het boek moet in elk geval door een Vlaamse auteur geschreven zijn. Een Vlaamse uitgeverij en/of illustrator is ook een pre.

Over de leesuitdaging Ik lees Nederlands

Dit is het derde jaar van de challenge Ik lees Nederlands. Dit jaar hebben boekenblogs Jenny’s bookcase en Tessa Heitmeijer (blog van een blije boeknerd) er zelfs speciaal een site voor gemaakt: Ik lees Nederlands. Wil jij jezelf uitdagen meer oorspronkelijk Nederlandstalige boeken te lezen? Dan kun je meedoen. Het hoeven geen Vlaamse boeken te zijn, en ook geen kinderboeken. Maar dat mag natuurlijk wel. Je hoeft trouwens ook geen blog te hebben!

3 Reacties op “Ik lees Vlaams-leesuitdaging 2015

  1. Enkele aanraders:
    Jef Aerts met Het kleine paradijs/ Groter dan een droom/ Vissen smelten niet.
    Siska Goeminne met Het fantastische verhaal van Ferre en Frie
    Evelien De Vlieger met de boekjes van Job en de duif/ wat is het fijn om een oma of opa te zijn/ Hoe maak ik een vriend/ Hoe maak ik tijd
    Leen Van den Berg met Over lijstjes, pannenkoeken en een geheim plan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s