Mijn eerste boek over uitgestorven dieren

Net hebben Tim (5 jaar) en Tijmen (9 jaar) botten opgegraven. Van mammoeten en wisenten. Echt een vakantieactiviteit dus voor mijn Tijmen, die toen hij vijf jaar was alleen over dino’s en aanverwanten voorgelezen wilde worden. En voor Tim, die momenteel verliefd is op olifanten en mammoeten.

We hebben ook Mijn eerste boek over uitgestorven dieren bij ons (auteur: Christiane Gunzi).

IMG_9768.JPG

Dat boek had ik uit een ander bibliotheekfiliaal laten halen, wat me een ‘Je bent heel lief hoor, mama!’ opleverde.

De Mijn eerste boek over…-serie zijn vertaalde informatieve boeken, voor kinderen vanaf een jaar of zes, uitgegeven door Gottmer. Het zijn prima introducties in onderwerpen als dinosaurussen (dat boek hebben we ook), wolven, piraten, het weer, raceauto’s, ridders en kastelen, ruimteschepen, heel veel dus. Ze zijn (soms) niet meer te koop, maar prima te leen in de bibliotheek.

Het zijn fijne boeken, met een consistente illustratiestijl, waarin de interesse van kinderen serieus genomen wordt en best al uitgebreid wordt verteld en uitgelegd.

Hoewel ze voor iets oudere kinderen zijn, vindt Tim ze ook heel leuk, als het onderwerp hem maar interesseert. En zo lees ik hem dus voor over ijstijden, massaal uitsterven, fossielen, opgravingen en natuurlijk mammoeten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s