Feest met Krokodil is jarig (Ingrid en Dieter Schubert)

Feest! is het thema van de Kinderboekenweek (die woensdag 1 oktober begint). Een thema dat goed bij ons past. Want de afgelopen weken waren Tim én Tijmen jarig en in Tims kleuterklas was het thema ook alvast feest. We hebben daardoor vooral veel feestelijke prentenboeken voorbij zien komen.

Op school was Krokodil is jarig van Ingrid en Dieter Schubert het favoriete boek van Tim (nu dus net 5 geworden). Dit kleine prentenboek las ik voor op Tims verjaardag. Hij was die ochtend door het dolle heen en stamp-danste door de klas terwijl hij zong-brulde: “Ik ga uitdelen, ik ga uitdelen!” Daar reageerden de andere kleuters totaal niet op. Waarschijnlijk hoorden ze slechts een wild gegrom, iets als “Ik ga ui-ee-ie-oe-aaaa!” Voor articuleren had Tim geen energie gereserveed. Toen hij steeds wilder brulde en stampte, heb ik hem op schoot getrokken en ben ik dit kleine prentenboek over de jarige krokodil gaan voorlezen.

Krokodil is jarig Schubert

Nooit eerder had ik zo’n voorleessucces. Al snel stond een groepje kinderen mee te kijken. Krokodil vindt een rode draad in dit boek, maar waar is die voor? Waarom hangen er cadeautjes aan? En oeh, die enge donkere grot… En daarna is er feest!

Toen ik klaar was met voorlezen stamp-dansten er acht kleuters door het lokaal: “Krokodil is jarig! Tim is jarig! Tim is de krokodil!” Feestelijker kan je verjaardag niet beginnen!

Krokodil is jarig heeft een paar “cadeautjes”: als je andere boeken van Ingrid en Dieter Schubert kent, kom je zeker oude bekenden tegen (bijvoorbeeld de knuffelaap Monkie). En aan het eind is er nog een toetje: een foto van de makers met personages er ingetekend. Eigenlijk is dit Tim favoriete pagina. Hij weet het helemaal zeker: die woeste piraat (Woeste Willem) Bestaat Echt.

Over dit prentenboek

titel: Krokodil is jarig
illustratoren: Ingrid en Dieter Schubert
uitgeverij: Lemniscaat, 2005
isbn: 9789056376734
aantal pagina’s: 32
leeftijd: vanaf circa 4 jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s