Vriendelijk, cool prentenboek over vliegtuigen: Pim Piloot (Ruth Wielockx)

prentenboek: Pim Piloot (Ruth Wielockx) | vriendelijk, cool prentenboek over vliegtuigen en behulpzaam zijn | vanaf 4 jaar
doetips: woordenschat, dank je wel, vliegtuigjes vouwen, verhaal naspelen, stuntvliegen

Het prentenboek Pim Piloot (Ruth Wielockx) is perfect voor kinderen die van vliegtuigen houden. Pim heeft zelfs wel vier vliegtuigen én een helikopter! Het liefst zou hij vandaag met zijn stuntvliegtuig willen vliegen. Maar dat gaat zomaar niet. Eerst moet hij mensen helpen met zijn andere vliegtuigen.

pim piloot wielockxPim is aardig. Zonder mopperen helpt hij de brandweer met zijn blusvliegtuig en redt hij samen met een dokter een gewonde met zijn reddingshelikopter. Dat is al heel spannend zo te zien. Maar door al dat uitstel krijgt Pim wel steeds meer zin in stuntvliegen, en de kinderen die Pim Piloot lezen ook natuurlijk. Eindelijk, aan het eind van de dag is het zover. Maar oei… dat gaat helemaal niet goed. En dan blijkt dat zijn vriendelijkheid dubbel en dwars wordt terugbetaald.

Vriendelijk en cool!

Pim Piloot is een leuk boek voor vliegtuigfans, maar ook voor kinderen die graag goedheid beloond zien. De illustraties zijn al even vriendelijk als Pim zelf. Het stuntvliegtuig is supercool en in zo’n stoere boomhut-verkeerstoren zou ik zelf ook wel willen wonen!

Doetips

Woordenschat

Je kind leert al snel woorden die met vliegen te maken hebben: piloot, luchthaven, helicopter, blusvliegtuig, vrachtvliegtuig, dubbeldekker, stuntvliegtuig, salto’s, haperen en herstellen, spectaculair, walkietalkie.

En een paar uitdrukkingen: als een pijl door de lucht schieten, iemand oppikken, raad mee weten, in de wolken zijn.

Dank je wel!

Is dit ook een thema bij jullie thuis? Alsjeblieft en dank je wel zeggen. Dan valt dit prentenboek in goede aarde. Elke keer als Pim Piloot iets aardigs doet, bedanken de mensen hem. Of eigenlijk gaat het dan zo

Dokter Dagmar is in de wolken.
‘Hoe kan ik je ooit bedanken, Pim?’ vraagt ze.
‘Dat is graag gedaan, hoor!’ roept Pim.

Het komt een paar keer voor in het boek, dus het zal je dank je wel-zeggende kind zeker opvallen.

Kunnen jullie samen nog meer woorden en uitdrukkingen bedenken waarmee je iemand kunt bedanken?

Vliegtuigjes vouwen

Vouw van een papiertje een vliegtuigje en spelen maar! Ken je de verschillende vormen van vliegtuigen nog? Op de site vliegtuigje vouwen vind je verschillende modellen.

Of probeer dit (stille) filmpje voor een vliegtuigje voor gevorderden.

Verhaal naspelen

Dit verhaal leent zich erg voor naspelen. Hebben jullie speelgroedvliegtuigen of een helicopter in huis? Dan kunnen jullie samen een brand blussen, iemand redden en… neerstorten! En natuurlijk de neergestorte piloot verzorgen. Misschien mag hij wel een pleister?

Zelf “stuntvliegen”

Hoe ziet dat eruit, als je stuntvliegt? Nou, ongeveer zo:

Recensies en doetips

Een recensie over Pim Piloot vind je bij:

Juf Sanne

Over dit kinderboek

titel: Pim Piloot
auteur/illustrator: Ruth Wielockx
uitgeverij: Clavis, 2013
aantal pagina’s: 32
leeftijd: vanaf 3/4 jaar

Verder lezen

Wat het lieveheersbeestje hoorde | een van de mooiste tien prentenboeken van het jaar | 2 t/m 6 jaarhet circusschip chris van dusenIk lees Nederlands-uitdaging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s