Jeugdboeken over internet

Internet: voor veel jongeren is het een bron van vermaak en verlokking, maar er kleven natuurlijk ook risico’s aan. Mevrouw Kinderboek verzamelde jeugdboekentips over internet. Al deze kinder- en jeugdboeken zijn op dit moment leverbaar, hoewel sommige alleen als e-book.

Vanaf 9 jaar
vanaf 12 jaar

Vanaf 9 jaar

Chatten!

auteur: Annemarie Bon
illustrator: Harmen van Straaten
leeftijd: vanaf 9 jaar, avi M4

Luuk vindt het leuk om te chatten. Onder een schuilnaam kun je alles vertellen en je hoeft niet te zeggen wie je echt bent. Maar dan vertelt hij een geheim, en daar krijgt hij spijt van.

FF dimmen

auteur: Els Rooijers
leeftijd: vanaf 9 jaar, avi M6

Thijs wordt gepest via MSN. Hij durft er de straat niet meer door op. Even is hij bang dat Isa, een meisje dat tijdelijk bij hem in huis komt wonen, hem zal pesten. Maar zij helpt hem juist om wraak te nemen.

Meiden zijn gek… op chatten!

serie: Meiden zijn gek…
auteur: Marion van de Coolwijk
leeftijd: vanaf 10 jaar

Janine voelt zich buitengesloten omdat haar vriendinnen vaak chatten, terwijl zij thuis geen computer heeft. Haar vriendinnen proberen voor haar een computer te regelen door een filmpje online te zetten, maar dat weet zij niet. Als ze bij haar oudere broer logeert, mag ze op zijn computer. Op internet ontmoet ze een leuke jongen. Ze spreekt met hem af, zonder iemand van haar afspraakje te vertellen.

Webcams, vriendjes en andere r@mpen

auteur: Marlies Slegers
leeftijd: vanaf 10 jaar

Michael mist zijn vrienden in Nieuw-Zeeland en skypet vaak met ze. Zijn klasgenote Kaat is vaak alleen thuis en vermaakt zich dan op een profielsite. Daar laat ze zich verleiden bloot voor de webcam te staan. Twee verhalen van klasgenoten, die later samen op schoolkamp gaan, je volgt soms Michael en soms Kate.

Vanaf 12 jaar

Superhelden.nl

serie: Superhelden.nl
auteur: Marcel van Driel
leeftijd: vanaf 11 jaar

Iris leidt zich van haar zorgen af door het online game superhelden.nl. Ze had niet kunnen vermoeden dat de maker van het spel haar in de gaten houdt. Hij lokt haar naar zijn eiland, waar hij de beste online gamers verzamelt en wil inzetten voor zijn snode plannen.

Heej sgatje

ondertitel: hoe versier ik zoveel mogelijk, hoe vind ik echte liefde via msn
serie: Life
auteur: Wilma Geldof
leeftijd: vanaf 13 jaar

Tim probeert via MSN en profielensites zoveel mogelijk meisjes te versieren. Voor hem is het een leuk spelletje. Maar dan komt hij in contact met Sacha, en dat is, ja, anders.
Met tips over versieren en veiligheid op internet.

De Koningin van het web

auteur: Anja Vereijken
leeftijd: vanaf 12 jaar

Anna krijgt dreigmails en pest/sms’jes, maar ze weet niet van wie. Ook is er een haatprofiel van haar aangemaakt op Hyves. Ze is doodsbang, ze voelt zich nergens meer veilig. Maar ze durft niemand in vertrouwen te nemen.

Pas op, Tirza!

serie: Troef-reeks
auteur: Netty van Kaathoven
leeftijd: 12 t/m 14 jaar, avi (oud) 5-6

Tirza ontdekt het chatten op de computer. Ze leert daarbij Jochem kennen, een leuke jongen van negentien. Hij kan haar droom waarmaken: zijn moeder heeft een modellenbureau. Ze gaat hem ontmoeten om foto’s te maken. Maar dan loopt het helemaal fout!

Wraak

auteur: Daniëlle Bakhuis
leeftijd: vanaf 13 jaar

Als het uitmaakt tussen Frederique en Sven is het ruzie. Het begint met kleine pesterijtjes, maar de wraak over en weer neemt steeds grotere vormen aan. Hun oorlog speelt zich vooral op internet af.

Webcamgirls

auteur: Theo & Marianne Hoogstraaten
leeftijd: vanaf 13 jaar

Een zuipkeet vliegt in de fik, en rechercheur Speelman en Joke Frederiks onderzoeken de zaak. Een paar meisjes zijn radeloos: hun vriendin Cindy was na een drinkwedstrijd dronken in de keet achtergebleven. Wat is er met haar gebeurd? Speelman en Frederiks ontdekken dat de vriendinnen via MSN contact hebben gehad met Romeo the Great, een man die op jonge meiden valt. Wat is zijn rol in deze heftige en mysterieuze zaak?

Vamp

auteur: Caja Cazemier
leeftijd: vanaf circa 15 jaar

Jade is onzeker over haar uiterlijk, maar ze krijgt erg positieve reacties op haar foto’s op de website sugababes.nl. Vooral ene ZuperZound overlaadt haar met complimenten. Hun contact gaat zover dat ze een keer uitdagend voor de webcam danst voor hem. Maar Zuperzound wil meer. En dan is hij opeens niet zo aardig meer. Hij dreigt zelfs foto’s van haar op de site van haar school te zetten.

Chatroom

auteur: Helen Vreeswijk
leeftijd: vanaf circa 15 jaar

Floor en Marcia organiseren een ontmoeting van hun internetdroomprins met modellenbureau. Maar niet alleen zij blijken de waarheid verdraaid te hebben op internet. Ze raken al snel verstrikt in intriges, hun onschuldig avontuur verandert in een nachtmerrie.
Dit boek is gebaseerd op een echte misdaad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s