Het Klokhuisboek over sport en wetenschap (Fiona Rempt)

informatief kinderboek: Het Klokhuisboek over sport en wetenschap (Fiona Rempt) | vol weetjes en tips over sporten | circa 10-14 jaar

Ga naar buiten. Zet een doos tegen een muur. Gooi een bal tegen de muur aan, maar dan zo dat hij in de doos valt. Probeer maar! Niet gelukt? Aha, dan heb je Het Klokhuisboek over sport en wetenschap (geschreven door Fiona Rempt) zeker niet gelezen. Want daarin staat de gouden tip waarmee je het (nou ja, vaker) voor elkaar krijgt.

klokhuisboek over sport en wetenschap

Misschien klinkt dat saai, lezen over sport en wetenschap. Sporten moet je vooral doen, toch? Maar dit boek is niet saai. Het is juist een heel vrolijk boek met leuke weetjes.

Vaak geef ik doetips bij kinderboeken, maar bij dit boek doe ik dat niet. Het boek staat zelf al vol doetips! Het allerleukste aan Het Klokhuisboek over sport en wetenschap zijn de vele testjes en de tips die daarna worden gegeven. Je krijgt echt zin om ze zelf uit te proberen. Zo speelden Tijmen (8 jaar) en ik een middag lang met die bal en doos, en met het uitproberen van allerlei baleffecten. Tim (4 jaar) balde op zijn eigen manier mee. Ik verheug me op druilerige dagen: dan kunnen we mooi eens elkaars reactievermogen uitproberen. Of elkaars, ahum, lenigheid.

Boek uit? Dan weet je je niet welke sporter wanneer hoe en wat heeft gewonnen. Ook ken je de spelregels, tactiek en geschiedenis van jouw sport niet beter. Zo’n weetjesboek is dit niet. Maar je hebt wel heel veel bijgeleerd over baleffect, evenwicht, lenigheid, springen, gooien, conditie en mentale kracht. En daar heb je bij alle sporten wat aan!

Recensies

Recensies over Het Klokhuisboek van sport en wetenschap vind je o.a. hier:

Ouders Online | Coole suggesties | Een boekje open

Over dit kinderboek

titel: Het Klokhuisboek over sport en wetenschap
schrijver: Fiona Rempt
uitgeverij: Pimento, 2012
aantal pagina’s: 139
isbn: 9789049925376
leeftijd: 10 t/m 14 jaar

Verder lezen

doeboeken voor kinderenkinderboeken over sport en spelIk lees Nederlands-uitdaging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s