(Gesloten) Winactie: O rode papaver, boem pats knal! (van Sjoerd Kuyper)

O rode papaver, boem pats knal! (Sjoerd Kuyper en Marije Tolman)Een tijd geleden schreef ik over O rode papaver, boem pats knal! Dat is het laatste Robin-boek van Sjoerd Kuyper, getekend door Marije Tolman (in kleur!). Nu kun je dit boek winnen bij Mevrouw Kinderboek.

Het is precies de goede periode om het boek te lezen: aan het eind van de zomer(vakantie), begin van het schooljaar. Want in die periode speelt het boek ook. Grijp die kans dus. 🙂 Zie hier voor meer informatie over het boek. Waag je ook een kansje?

Even wat extra informatie:
-Het boek is een keer gelezen en dus niet brandnieuw, maar het ziet er nog prima uit.
-Meedoen kan tot en met donderdag 5 september.

Hoe kun je het boek winnen?

1) Laat hieronder een reactie achter dat je het boek graag wilt EN
2) Beantwoord in die reactie deze vraag: Wat is het laatste boek dat je aan een kind hebt voorgelezen?

Veel succes!

13 Reacties op “(Gesloten) Winactie: O rode papaver, boem pats knal! (van Sjoerd Kuyper)

 1. Jaa! Dat boek willen we graag lezen! Het laatste boek dat we hier net met de kinderen ( 4 en 6) hebben verorberd was The Tiger Who Came to Tea. Cadeautje van Engelse vriendin. Gisteravond, vanochtend in de herhaling. Goede plaatjes voor de jongste. Wel een oud verhaal dus wat rolbevestigend. Maar ja..

 2. Ja, wij willen dit boek ook graag lezen. Het laaste boek wat we in de vakantie voorgelezen hebben is Vlinder………..zo herkenbaar. Helemaal te gek!

 3. Ik wil dit boek ook graag (voor)lezen. Ben een ontzettende fan van de Robinboeken. Heb ze bijna allemaal in huis. Op dit moment lees ik een boek voor in groep 8 (ben leerkracht) van Carry Slee: Een broodje gras en linke soep van de kinderen van de grote beer. Een leuk herkenbaar boek met niet te moeilijk woorden aangezien ik les geef aan kinderen met taalproblemen.

 4. O mevrouw Kinderboek, boem pats knal!
  Ik zou dit boek graag willen hebben omdat ik (ja, ik oudere man) zelf erg van kinderboeken hou (en zeker van die van Sjoerd Kuyper). Het laatste boek dat ik voorlas aan een kind, een buurmeisje, was (sorry, niet van Kuyper) ‘Ik ben een held’ van Ted van Lieshout. Ook erg leuk. Soms lees ik vrouwlief voor. Het laatste boek dat ik haar voorlas was een verhaaltje van Toon Tellegen.
  Groet, Rob

 5. Ik wil dit boek graag winnen voor Frieda. Thuis lezen we nu veel tegelijk… kopie onder- natuurlijk dolfje – opgepast- ik lust een hele boekenkast ezv. En Frieda leest nu net op is op 🙂 Dank en groetjes!

 6. Reinou
  Ik zou het boek graag in mijn groep op school voorlezen.Laatst nog het boek: Robin en God op een tweedehansje gevonden: prachtig! Momenteel lees ik Krik voor van Hannah Kraan, ook een heerlijk buitenboek voor de kinderen in mijn klas! Ze genieten!!!

 7. Ja doe graag mee .Moet even denken wat het laatste boek was …maar dat was Wat fijn dat wij nu vriendjes zijn van Marianne Busser en Ron Schroder

 8. Als juf van een klasje met anderstalige leerlingen is het altijd een grote uitdaging om een boek voor te lezen. Hoe fleuriger de prenten hoe interessanter het is. Het laatste prentenboek dat ik aan mijn leerlingen voor heb gelezen is het boek ‘Max en de Maximonsters’ wat uiteindelijk heeft geleid tot een fantastisch toneelstuk met kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar die nog geen jaar in Nederland waren. Fantastisch was het! Nu ik weet hoe leuk het is om ook aan anderstalige leerlingen voor te lezen (voor ze het verhaal snappen, moeten ze 90% van de woorden begrijpen, dat vergt dus enige aanpassingen), kan ik weer los gaan in het aanschaffen van prentenboeken!

 9. Dat boek wik ik natuurlijk heel graag hebben. Dan kan ik het voorlezen aan mijn kleinkinderen.
  Het laatste boek wat ik voorlas was ” Koning Raaf” van, inderdaad, Sjoerd Kuyper. Aan mijn kleinzoon, die als tweede achternaam Raaf heeft.

  Hartelijke groet,
  Geert

 10. Wat een heerlijk boek om uit voor te lezen en vervolgens even lekker na te bespreken (filosofische gesprek over ziek zijn )
  Ik zou dit boek graag voor mijn klasje willen winnen.
  Momenteel ben ik voor aan het lezen uit “de juf is een heks”. De kinderen vinden het maar wat spannend met al die padden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s