Leren lezen met Tijmen: Verzin een list (Annet Jacobs)

kinderboek: Verzin een list! (Annet Jacobs, illustraties en vormgeving Marieke Nelissen) | zelf lezen over een opa in het ziekenhuis en een vermiste schildpad | vanaf 7 jaar, avi E4

Verzin een list Annet JacbosWij zijn hier thuis blij met een nieuwe serie zelf leesboeken voor vierdegroepers. Eerder las Tijmen in deze serie Tante patatje van Ruben Prins. En nu hebben Verzin een list! uit van Annet Jacobs. Dat boek vond hij fijn om samen te lezen.

Siem past op de schildpad van opa, zolang die voor een operatie in het ziekenhuis ligt. Opa wil zijn schildpad graag zien en vraagt Siem om de schildpad het ziekenhuis in te smokkelen. Dat durft Siem eigenlijk niet en nog belangrijker… hij is het dier kwijt sinds hij hem in zijn tuin heeft laten spelen. En dat durft hij zijn opa niet te vertellen!

Tijmen (7 jaar) vond het boek grappig en een klein beetje spannend. Dat het over een schildpad gaat, was een groot pluspunt. Hij is nogal van de reptielen de laatste tijd. Een paar weken geleden las ik hem nog een reptielenboek voor, en leerden we over halswenders en halsbergers.

Lekker zelflees-voer

Wat ik zelf grappig vond, is dat Tijmen niet zo goed wist of opa nou in Siems list trapte of niet (sorry, ik kan hier niet concreter zijn zonder de clou te verklappen). En hoe wist opa nou dat hij een nieuwe bal nodig had? Had hij dan toch iets doorgehad? Ik heb het hem lekker zelf laten uitpuzzelen.

De letters zijn kleiner dan we gewend zijn bij de avi-boeken voor groep 4, maar dat trekt Tijmen prima. Waarschijnlijk door de rijke vormgeving. De illustraties zijn vrolijk en kleurrijk. Het zijn er lekker veel en ze zijn mooi door de tekst verweven. Kijk, dat trekt jonge lezers verder de tekst in. En dat is erg prettig bij kinderen die extra leesoefening goed kunnen gebruiken.

Nu twee boeken goed zijn bevallen, zal ik waarschijnlijk meer boeken uit deze serie zoeken. Rondje stout van Jolanda Horsten maakt een goede kans. Lijkt me echt iets voor Tijmen. 🙂

Recensies

Een recensie over Verzin een list vind je hier: Pluizer

Over dit kinderboek

titel: Verzin een list!
serie: zelf lezen
auteur: Annet Jacobs
illustrator: Marieke Nelissen
uitgeverij: Leopold, 2013
isbn: 9789025861186
aantal pagina’s: 83
leeftijd: vanaf 7 jaar
avi E4

Meer lezen

Ik lees Nederlands-uitdagingik wil / ik wil niet leren lezen

2 Reacties op “Leren lezen met Tijmen: Verzin een list (Annet Jacobs)

  1. Pingback: Recensies voor Uitdaging voor 2013: Ik Lees Nederlands! | De Boekblogger·

  2. Pingback: Recensies -3- voor Uitdaging voor 2013: Ik Lees Nederlands! | De Boekblogger·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s