Vrolijk boek over je schamen: Hotel Tussentijd (Lisa Boersen)

kinderboek: Hotel Tussentijd (Lisa Boersen en Lars Deltrap) | vrolijk boek over je schamen | over een wonderlijk hotel, waar de tijd stilstaat | vanaf 9 jaar

Hotel tussentijd (Lisa Boersen en Las Deltrap)Schaam jij je wel eens? Zo erg dat je naar de WC vlucht? Pas dan op als het licht daar groen wordt… Want dan stap je misschien Hotel Tussentijd. Daar staat de tijd een dag lang stil, en heb je de  tijd en ruimte om na te denken over een oplossing voor je schaamtegeval. Of eigenlijk staat juist  in het hotel de tijd niet stil, maar in de echte wereld. In en om het hotel lijkt het wel een vakantieparadijs, waar je de gekste dingen kunt doen. Klinkt goed, toch?

Bibi kan er wel van genieten. Lekker onderwaterwandelen en familieschommelen. Ze heeft de tijd van haar leven, samen met andere lotgenoten. Maar uiteindelijk heeft die dag tussentijd maar een doel: terug naar huis en je schaamte aanpakken dus. Door alle gekke activiteiten die ze samen doen wordt het wat makkelijker om te praten over de oorzaak van hun schaamte. En over een oplossing na te denken.

Vrolijk over schaamte

Wat je vooral bijblijft na het lezen van Hotel Tussentijd: het is zo’n fris en vrolijk boek! En dat met zo’n onderwerp. Heel knap bedacht dus, die tussentijd met feestelijke survivalkampsfeer. De zwierige illustraties (in zwart-wit) van Lars Deltrap helpen daarbij. Ik ben vooral gek op de tekeningen van mevrouw Kokkeltje, die haar altijd mooi tussen chic en hysterisch neerzet.

Een citaat:

‘Misschien vinden ze me raar. Ik praat wel anders dan de kinderen in het dorp.’
‘Ze zijn zelf raar,’ zei de minister verontwaardigd.
‘Maar zij zijn met heel veel,’ zei Bibi.

Doetip

Stel je voor dat je je heel erg schaamt. Je zou wel door de grond willen zakken. Maar dan zak je natuurlijk ook ergens naar toe… Waar zou je het liefst uit willen komen? En wat wil je daar het liefste doen?

Recensies

Over Hotel Tussentijd verschenen hier online recensies:

Pluizer | Leesfeest | De Volkskrant | Kinderboekenpraatjes | JaapLeest |Vrij Nederland | Pluizuit |

Over dit kinderboek

titel: Hotel Tussentijd
auteur: Lisa Boersen
illustrator: Lars Deltrap
uitgeverij: Gottmer, 2011
aantal pagina’s: 148
leeftijd: vanaf  circa 9 jaar

Meer lezen

Ik lees Nederlands-uitdagingtijd: kinderboeken over tijdreizen en toekomst

2 Reacties op “Vrolijk boek over je schamen: Hotel Tussentijd (Lisa Boersen)

  1. Pingback: Recensies voor Uitdaging voor 2013: Ik Lees Nederlands! | De Boekblogger·

  2. Pingback: Recensies -3- voor Uitdaging voor 2013: Ik Lees Nederlands! | De Boekblogger·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s