Lente-uitdaging: ik ga voorlezen, jij ook?

Hou jij ook van kinderboeken voorlezen? Doe je het heel veel, of kun je wel een zetje gebruiken? Dan nodig ik je graag uit. Doe mee aan de Lente-uitdaging van Mevrouw Kinderboek: Ik ga voorlezen, jij ook?

Het idee is simpel.

Ga voorlezen, vertel erover op deze site en maak kans op een boekenbon van € 30. Doe je mee?

Ik ga voorlezen uitdaging lente Mevrouw Kinderboek 2013

Het is nu Jaar van het Voorlezen. Een leuke aanleiding om met elkaar te praten over onze voorleeservaringen. Vandaar deze uitdaging.

Ik ga voorlezen-uitdaging

Zo werkt het:

De uitdaging loopt tot en met 21 juni 2013.

Inschrijven kan door hieronder een reactie achter te laten.

Schat in hoeveel boeken je zult voorlezen in de periode tot en met 21 juni. Laat dat ook in je reactie weten. Je kunt kiezen uit 5, 10, 15, 20 of meer dan 20.

Winnen doe je niet door zoveel mogelijk boeken voor te lezen. Het scheelt natuurlijk of je elke dag een kind om je heen hebt of een keer per week, en of je prentenboeken voorleest of een superdik boek. En daar houd  ik rekening mee.

Het opgegeven aantal voorleesboeken moet je wel halen. En het gaat om verschillende titels. Dus lees je een boek heel vaak voor? Voor deze uitdaging geldt het toch als een boek. 🙂

Het maakt niet uit wat voor kinderboeken je voorleest. Van babyboek tot Young Adult, oorspronkelijk Nederlandstalig of vertaald (of in een andere taal), fictie, informatief, poëzie… Als het maar bij jou en de kinderen past.

Heb je een voorleesboek uit? Laat dan dit bericht weten welk boek het was en hoe de kinderen/het kind reageerden op jouw voorlezen en het boek. Ik vind het leuk om over de praktijk van voorlezen te reageren. Dus dat laat ik meewegen bij het uitkiezen van een winnaar.

En verder? Geniet van het voorlezen!

Dus.. doe je mee? Samen lekker voorlezen! Ik ben zo benieuwd naar jullie voorleeservaringen! En ik geef natuurlijk graag die boekenbon weg!

8 Reacties op “Lente-uitdaging: ik ga voorlezen, jij ook?

 1. Beste mevrouw Kinderboek,
  Mijn man en/of ik lezen elke dag voor aan onze twee zonen (van bijna 4 en bijna 6). Het is een echt plezier voor iedereen!
  Ik wil graag deelnemen aan de wedstrijd! We gaan meestal naar de bieb maar een boekenbon is ook altijd leuk…
  Ik ga proberen om 15 boeken voor te lezen.

 2. Dag mevrouw Kinderboek,
  ik doe ook mee! Ik lees mijn zoon Kamiel van 4 en half iedere avond voor. Vaak twee verhaaltjes/boekjes maar soms ook meer omdat ik voorlezen zelf ook zo leuk vind en hij er van geniet.
  Vanwege een verhuizing en verbouwing zijn de boeken van Kamiel deze week ingepakt en heb ik besloten de komende maanden alleen boeken uit de bibliotheek te lezen met hem. Nu is dat geen probleem want er zijn heel veel leuke boeken in de bieb. Maar ik ga proberen om 10 boeken voor te lezen, al zullen het er in de praktijk meer zijn, en over 10 boeken feedback te geven. Dat lijkt me een mooi streven voor deze komende drukke maanden.

 3. Hallo,
  Ik lees op mijn werk (bso) dagelijks voor aan de kinderen. Ik werk hier drie dagen in de week en vind voorlezen een erg leuke en ook gezellig en leerzame bezigheid voor mij zelf en voor de kinderen.
  Aan het begin van de middag tijdens het drink en fruik moment lees ik een boekje voor aan de hele groep. Vorige week waren we bezig met het thema gezond eten en daarvoor heb ik “Nandi’s verrassing” en “Olifantensoep” voor gelezen. Allebei werden erg enthousiast door de kinderen ontvangen. Deze week heb ik een heel leuk boekje over een kleine mier voor gelezen.
  Tot 21 juni hoop ik minstens 10 ‘nieuwe’ verhalen voor gelezen hebben aan de kinderen. Ik zal van deze boeken een verslagje hier achter laten. Ook zijn mijn eigen verslagen terug te vinden op mijn eigen boekensite: Matty’s Leukste Kinderboek. http://www.mattysleukstekinderboek.blogspot.nl/
  Ik wens iedereen alvast heel veel leesplezier toe in de komende maanden
  Groetjes Marije (beheerder van Matty’s Leukste Kinderboek)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s