Getest door Frieda: Morgen komt de zon weer op (Mieke van Hooft)

kinderboek: Morgen komt de zon weer op (Mieke van Hooft) | een prentenboek vol poëzie | vanaf circa 4 jaar

Morgen komt de zon weer op (Mieke van Hooft)Morgen komt de zon weer op is een prentenboek over de seizoenen, met gedichtjes en tekeningen van Mieke van Hooft. Het is het eerste boek dat ze ook zelf illustreerde. Frieda (5 jaar) las het boek. Haar moeder vertelt wat ze ervan vond.

“Onze Frieda (5 jaar) vindt het boek erg leuk. We hebben het met veel plezier al een aantal keer gelezen, in de regel voor het slapen gaan. De meeste gedichten vond Frieda mooi, sommige grappig en een enkele op een leuke manier raar. Met ballonnen door de nacht zweven! Een mannetje dat de maan uit doet! Een groot deel van het plezier komt voor rekening van de werkelijk prachtige tekeningen; met name de gedichten die zich in het donker afspelen zijn ook illustratief erg goed gelukt. De dichtvorm werkt goed, ook voor deze leeftijd: licht en kort. De kleuter heeft in de gaten dat het hier om een andere verhaalstijl gaat dan anders, en ziet daar de uitdaging wel van in. Hier en daar raadselachtig en vreemd, maar dat zet steeds aan tot nadenken en tot verder of opnieuw lezen.

Frieda’s favorieten zijn de verhalen over de zeven zusjes in het gras, het mannetje dat de maan uit doet en de dromenvanger. Mooi, de titel van het boek, de laatste regel van het laatste gedichtje… was haar al bij het eerste keer lezen opgevallen.”

Recensies

Online recensies staan hier:

Poëzie Leestafel | Coole suggesties | Zien lezen doet lezen |

Over dit kinderboek

titel: Morgen komt de zon weer op
schrijver/illustrator: Mieke van Hooft
uitgeverij: Clavis,2012
isbn: 9789044818444
aantal pagina’s: 32
leeftijd: vanaf circa 4 jaar

Meer lezen

Pieter de papegaaiduiker (Petr Horacek)Meneer Rene | een prentenboek over surrealisme | vanaf circa 4 jaarIk lees Nederlands-uitdaging

2 Reacties op “Getest door Frieda: Morgen komt de zon weer op (Mieke van Hooft)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s