Ik lees Nederlands (en Vlaams)!

Ik lees Nederlands-uitdagingIk lees Nederlands. Veel ook: vorig jaar verschenen er 35 oorspronkelijk Nederlandstalige boeken op Mevrouw Kinderboek. Om ervoor te zorgen dat er ook dit jaar veel Nederlandstalige boeken op de site komen, neem ik deel aan de Ik lees Nederlands-uitdaging van Boekblogger.

Dus, hoeveel Nederlandstalige boeken komen er in 2013 op de site?

Ik ga voor het hoogste niveau van de uitdaging: enorme slagroomtaart (niet mijn favoriete genre taart trouwens, maar goed). Voor een enorme slagroomtaart moet je 30 Nederlandstalige boeken lezen. Dat zijn dus niet meer boeken dan vorig jaar. Maar!

Ik geef mezelf een extra ‘uitdaging’. Want bij het tellen van de 2012-boeken viel me iets op. 35 Nederlandstalige boeken. En dan toch maar 2 Vlaamse. Oeps.

In 2013 kun je daarom van de 30 Nederlandstalige boeken, minimaal 10 Vlaamse verwachten. Dat lijkt niet eens veel – en misschien worden het er dus ook wel meer.  Maar dat ligt ook aan de definitie ‘Vlaams boek’. Want wat is dat eigenlijk? Een boek geschreven door een Vlaming? Geïllustreerd door een Vlaming? Verschenen bij een Vlaamse uitgeverij? Of alledrie? Geen idee, maar voor deze uitdaging houd ik het op een vrij strakke combinatie: in elk geval een Vlaamse auteur en een Vlaamse uitgeverij.

Wil je weten welke boeken onder deze uitdaging vallen? Bekijk de boeken via deze links/tags: Ik lees Nederlands en Ik lees Vlaams.

5 Reacties op “Ik lees Nederlands (en Vlaams)!

  1. Pingback: Uitdaging voor 2013: Ik Lees Nederlands! | De Boekblogger·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s