Nieuwe boeken in huis!

Goedemorgen allemaal en een gelukkig nieuwjaar! Hebben jullie een fijne kerst(vakantie) gehad?Ā Tijdens onze kerstvakantie zijn nieuwe boeken het huis in geslopen. Eerst met kerst, en toen per ongeluk nog meer! šŸ™‚

kerstaankopen 2012

Eerst de kerstcadeautjes. Van onderaan de stapelĀ naar boven:

Otto rijdt heen en weer naar de stad

Otto rijdt heen en weer naar de stad (Tom Schamp)Onderop ligt het prentenboekĀ Otto rijdt heen en weer naar de stad (Tom Schamp). Het kerstcadeau voor TimĀ (3 jaar), om inĀ zijn behoefte aan autoboeken te voorzien.

En dit boek ziet er heel anders uit dan een doorsnee autoboek. Het is een groot, dubbeldik prentenboek, met stevig papier. Het zijn geen foto’s, maar illustraties. Heel anders van kleur en stijl dan bijvoorbeeld Het grote boek van voertuigen en machines. En het is een doorlopend verhaal, waarbij je het boek aan het eind mag omdraaien en dan opnieuw mag lezen. Maar dan van achteren naar voren.

Dinosauriƫrs op een spelbord

Dinosauriers op een spelbordDaarboven ligt het prentenboekĀ DinosauriĆ«rs op een spelbord, het kerstcadeau voor TijmenĀ (7 jaar). Het is een verzameling van bordspellen in boekvorm en het onderwerp is inderdaad dinosaurussen. Een grote hit bij Tijmen! Hij is helemaal gek van dinosauriĆ«rs en spelletjes vindt hij ook erg leuk.

Opvallend: Tijmen weet al veel van dit onderwerp, maar toch leert hijĀ  nog behoorlijk veel van dit boek/deze spellenverzameling. Dat komt doordat elk spel een eigen invalshoek heeft. Je speelt bijvoorbeeld een dag van een bepaalde dinosaurus na, en in een volgend spel ben je een paleontoloog die dinosaurusbotten opgraaft.

Legend

Legend (Marie Lu)Op de iPad staat het e-book Legend van Marie Lu. Eerder las ik op de iPad en e-reader wel manuscripten, maar van een ‘echt e-book’ was het nog niet gekomen. Een Young Adult als dit boek leent zich er uitstekend voor. Dus dat was mijn kerstcadeautje.

Uitgeverij Gottmer over dit boek: “Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een
overstroming. De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De
eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek. Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is.”

Stad van Gevallen Engelen

Stad van gevallen engelen (Cassandra Clare)Meneer Kinderboek (die zichzelf nooit zo zou noemen :-)) kreeg deel 4 van de serie Kronieken van de Onderwereld: Stad van Gevallen Engelen (Cassandra Clare).Ā De eerste twee delen zijn hier in huis verslonden en deel drie was helaas niet te krijgen in de boekhandels (dit was een last minute-cadeautje). Intussen heb ik het derde deel wel al besteld en opgehaald, dusĀ  het lezen kan beginnen! Ik hoop dat hij opschiet! šŸ™‚

Ik wil het verloop van de serie niet verklappen, dus hier de beschrijving van uitgeverij The House of Books van deel 1, Stad van Beenderen: “De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?”

Dat waren alle boeken, dacht ik. Tot ik met de kinderen nog een boekhandel inliep om te kijken of zijĀ deel 3 van de Kronieken van de Onderwereld op voorraad hadden. Dat hadden ze niet, maar we kwamen toch met nog twee boeken buiten:

Op de grote wc

Op de grote wc (Kathleen Amant)Het (enigszins) opgedrongen prentenboek voor Tim was Op de grote wc van Kathleen Amant, in de hoop dat het hem helpt zindelijk te worden. Het fijne van dit boek is dat de hoofdpersoon een echt kind is (een meisje, maar dat speelt geen rol, en dat is ook fijn) dat niet op het potje gaat, maar op de echte wc. Tim wil namelijk niks weten van een potje, maar dankzij dit boek wel van ‘die grote, blinkende wc met een echt deksel’.

Hij vindt het inderdaad een interessant boek, dat hij de eerste twee dagen steeds voorgelezen wilde krijgen terwijl hij op de wc zat. Daarna was hij het een beetje vergeten, dus ik ga hem binnenkort maar weer eens laten zien.

Frozen planet

Frozen planet (boek)Tijmen is weer terug bij zijn eerdere grote liefde: de poolgebieden. Dat komt door een uitgebreid gesprek met een pinguĆÆnverzorger in de dierentuin. Dus toen hij het dikke informatieve/fotoboek Frozen planet zag liggen, verzuchtte hij verlekkerd: ‘Dit is een kinderboek, toch?’ We lezen er nu al een aantal dagen uit voor. Het is een dik boek, dus dat zal nog wel een paar weken doorgaan. Natuurlijk is het helemaal geen kinderboek en is de tekst soms behoorlijk ingewikkeld voor hem (en voor mij soms ook!). Maar Tijmen weet al veel over de poolgebieden en kan dus wel wat hebben.

Uitgeverij Tirion Natuur over Frozen planet: “De oneindige schoonheid van onze bevroren planeet. Frozen Planet is het wonderlijke verslag van het leven in de ijzige uithoeken van de aarde en toont ons natuurverschijnselen die we nooit eerder gezien
hebben. De bijzondere levens van pooldieren worden op de voet gevolgd: van pinguĆÆns en orka’s, tot ijsberen en wolven. Frozen Planet wordt geĆÆllustreerd door adembenemende foto’s uit zowel het Noord- als het Zuidpoolgebied. Een onmisbare en schitterende aanwinst voor elke natuurliefhebber!”

En jij? Heb jij boeken cadeau gegeven of gekregen tijdens kerst (of de kerstvakantie)?

Meer lezen

Zie ook Vier kinderen shoppen in de Kinderboekenweek.

Ik lees Nederlands-uitdaging

4 Reacties op “Nieuwe boeken in huis!

  1. My eldest got Sterke Wanja by Otfried Preussler and she LOVED it. It hasn’t been translated into English, so I’m going to have to try the Dutch! My youngest got the collected Pippi Langkous books and they are going down a treat too.

  2. De allerbeste wensen, Jennifer!

    Leuk dat Tijmen zo van de poolgebieden houdt! Ik ook trouwens.

    Groetjes
    Annemarie

  3. wat heerlijk. Zelf voor mijn tieners Gone deel 5 gekocht en The Hobbit hardcover mooie uitgaven met goed paier en illustraies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s