Voorlezen aan Tijmen: Bert en Bart en de zoen van de zombie

kinderboek: Bert en Bart en de zoen van de zombie (Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer) | Bert en Bart zijn terug! | circa 7 t/m 10 jaar

Bert en Bart en de zoen van de zombie (Tjibbe Veldkamp en Boer)Bert en Bart zijn terug! Na hun lief-doen-en-ruimtewezens-vernietigen-avontuur in het eerste boek, het Kinderboekenweekgeschenk van 2011. Nu willen ze nog maar één ding: hun zombiestrips lezen. En wat denk je, is hun moeder tevreden met haar gretige lezertjes? Nou, nee! Ze moeten sportief worden. Ze huurt zelfs een ‘gediplomeerd hersenperser’ in, Dokter Dwangmans. En die heeft er alles voor over om Bert en Bart sportief te maken. Ja, alles. Maar Bert en Bart hebben er weer alles voor over om onder de sportieve uitdagingen uit te komen en hun strips te lezen. Als het niet anders kan, dan maar de hulp inroepen van de zombies zelf.

‘Ik houd niet van Bert en Bart,’ beweert Tijmen (7 jaar) en wijst op Bert en Bart en de zoen van de zombie. Hij ziet namelijk dat het niet over dinosaurussen gaat. Zo gaat dat met onze dinofan, alle andere boeken worden in eerste instantie terzijde geschoven. Toch verbaaste me het me wel, want ik weet nog heel goed hoe vaak we vorig jaar het Kinderboekenweekgeschenk Bert en Bart redden de wereld hebben voorgelezen. Of eigenlijk weet ik het juist niet meer, want het was zo vaak dat ik de tel ben kwijtgeraakt.

Gewoonlijk doe ik precies wat Tijmens doet. Natuurlijk! 🙂 Maar nu speel ik de betweterige moeder. En ga dus gewoon voorlezen. En hij gaat legoën. Na één hoofdstuk komt hij plaatjes kijken. Hij vraagt steeds vaker of hij de tekeningen mag zien. Tim ook, die per ongeluk meeluistert.

Zombieplaag

Passen zombies wel bij een driejarige? Misschien niet, maar hij heeft toch niet door wat een zombie nou eigenlijk is. Tijmen ook niet trouwens. Voor hem zijn het gewoon monstertjes die die de hele tijd willen knuffelen en zoe-nen, zoe-nen… Dat is al eng genoeg. 🙂 Overigens zie ik de laatste weken steeds meer kinderen rondlopen met stijve armen en loshangende handjes, met zo’n typisch loopje en een dwaze grijns op hun gezicht. Dus het lijkt erop dat Bert en Bart inderdaad een zombieplaag hebben veroorzaakt.

Als het aan Tijmen ligt, mag de Bert en Bart-rage nu beginnen. Hij vindt de slaptickachtige humor van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer ge-wel-dig en werd al snel helemaal door het verhaal meegezogen. Wij willen meer!

Online recensies

Online recensies over Bert en Bart en de zoen van de zombie vind je hier:

Leesfeest | NRC | JaapLeest | Coole suggesties | Woest en Ledig | Leestips |

Staat jouw recensie of doe- of lessuggesties er niet bij? Neem dan contact met me op.

Over dit kinderboek

Titel: Bert en Bart en de zoen van de zombie
Serie: Bert en Bart
Schrijver: Tjibbe Veldkamp
Illustrator: Kees de Boer
Uitgeverij: Lemniscaat, 2012
Isbn: 978 90 477 0510 9
Aantal pagina’s: 96
Leeftijd: circa 7 t/m 10 jaar

Meer lezen?

Bij de dino's (Harmen van Straaten)Superjuffie! | supergrappig boek over juf Josje die superkrachten krijgt als ze een krijtje eet | 8-10 jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s