Elmo en het geheim van Sinterklaas (Rick de Haas)

kinderboek: Elmo en het geheim van Sinterklaas (Rick de Haas) | prentenboek over Sinterklaas, toch? | 3 t/m 7 jaar
doetips: voorlezen, pietenverstoppertje spelen, Sinterklaas in een tekening verstoppen

Elmo en het geheim van Sinterklaas (Rick de Haas)Wat is het soms toch spannend of Sinterklaas op tijd in Nederland komt! Hij heeft zo vaak problemen onderweg… Maar zou hij ook wel eens te vroeg zijn? En wat doet hij dan?

Dat overkomt hem in Elmo en het geheim van Sinterklaasvan Rick de Haas. Hoewel, ik weet niet 100 % zeker dat het echt over Sinterklaas en de Pieten gaat. Ook Elmo weet het niet zeker als hij op zee wordt aangesproken door een aantal ‘neefjes’ en ‘opa Klaas’ op een rode stoomboot. Ze vragen hem wat voor dag het is en schrikken als hij zegt dat het donderdag is. Twee dagen te vroeg! En ze doen ook nog zo geheimzinnig. Hij mag niemand over hen vertellen. Maar als de neefjes en opa Klaas bij hem en de vuurtoren op visite komen, gaat het bijna mis… Gelukkig is Elmo slim!

Mevrouw Kinderboek: Elmo is zo’n sympathiek personage waarover je meer boeken wilt lezen (en dat kan). Hij de held van het verhaal, op zijn manier: niet door sterk of dapper te zijn, maar door slim te zijn. En loyaal. Of het nou Sinterklaas is of iemand anders die hij helpt…

Elmo en het geheim van Sinterklaas is een leuk boek om voor te lezen vlak voor de intocht van Sinterklaas, of vlak erna. Lekker toepasselijk. En het kan ook de spanning bij je kind verminderen of Sint wel op tijd in Nederland kan komen… Hij komt gewoon te vroeg!

Doetips

Voorlezen

Wat denkt je kind, wie is opa Klaas? Wie zijn Sammie en zijn neefjes? Waarom schrikken ze als ze horen dat het pas donderdag is?
Je hoeft je kind de clou niet te verklappen natuurlijk. Het is geweldig om te kijken hoe hij er zelf op reageert, en wat hij zelf uitdoktert – of niet natuurlijk… 🙂

Pietenverstoppertje spelen

Opa Klaas en de neefjes moeten zich goed verstoppen, willen ze niet ontdekt worden door Meneer Los van de rijdende winkel. Je kunt met je kinderen pietenverstoppertje spelen. Zet ze een pietenpet op, zo een met een mooie veer. Of een mijter. Je kinderen moeten zich verstoppen. ZO goed, dat zelfs de veren op hun pet of hun mijter niet te zien is. Wees er snel bij als je ze wilt vertrappen. Pieten kunnen snel rennen!

pietenverstoppertje spelen

Sinterklaas in een tekening verstoppen

Ook leuk: pieten- en sintverstoppertje in een tekening. Teken een Sinterklaas (of Pieten). Maak daarna een andere tekening. Je kind kan zelf kiezen wat: de vuurtoren van Elmo, de duinen, of iets wat niets met het boek te maken heeft, al is het een dinosaurus. Knip nu de tekening uit en leg hem over je eerste tekening heen. Kun je Sinterklaas en de Pieten nog zien of zijn ze zo goed verstopt?

Recensies

Over dit prentenboek vind je hier online recensies: Kinderboekenpraatjes | Pluizer

Staat jouw recensie of doetips bij dit boek er niet bij? Neem dan contact met me op.

Over dit prentenboek

Titel: Elmo en het geheim van Sinterklaas
Serie: Elmo
Auteur/illustrator: Rick de Haas
Uitgeverij: Leopold, 2007
ISBN: 978 90 258 5185 9
Aantal pagina’s: 32
Leeftijd: 3 t/m 7 jaar

Verder lezen

Sinterklaas | prachtig en compleet kijk- en zoekboek | 3 t/m 8 jaarFiete Anders - Op reis met de wind (Miriam Koch)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s