Getest door Demi: Beste Bregje Boentjes (Mathilde Stein en Chuck Groenink)

Beste Bregje Boentjes (Mathilde Stein en Chuck Groenink)Van een prentenboek denk je al snel dat het voor peuters of kleuters is. Maar dat hoeft niet. Er bestaan ook prentenboeken voor oudere kinderen. Neem bijvoorbeeld Beste Bregje Boentjes van Mathilde Stein en Chuck Groenink. Demi (8 jaar) testte het boek uit voor Mevrouw Kinderboek. Vond zij het ook geschikt voor wat oudere kinderen?

Waar gaat dit boek over?

Het boek gaat over een geheimzinnige brief die Bregje plotseling op haar deurmat vindt. Ze vraagt zich af wie de afzender is. Bregje fantaseert over wie haar zou kunnen schrijven. Dankzij die brief verandert haar leven voor altijd!

En, hoe vond je het?

Ik vind het een heel mooi en ook een leuk boek. Heel mooi door de prenten die echt heel mooi en knap getekend zijn. Als er leuke stukjes in staan dan zijn ze vrolijk van kleur en bij spannende brieven juist weer een beetje donker. De tekeningen zijn eigenlijk best wel groot.

De letters in het boek zijn soms best wel wat klein en steeds in andere letters (lettertypes) geschreven, dat komt omdat het steeds verschillende brieven zijn. Soms kon ik ze een beetje moeilijk lezen, maar dat komt omdat de brieven waarover Bregje fantaseert ook door verschillende mensen geschreven zijn, steeds in een ander handschrift. Bregje denkt op iedere bladzijde weer iets heel anders; het lijkt op iedere bladzijde daardoor weer een ander verhaaltje, het boek is dus nooit saai!

Ik vind het ook wel een goede titel omdat  die  bijna op iedere bladzijde wel weer terugkomt in het begin van de verschillende brieven. Ik zou dit boek echt aanraden aan andere kinderen want het is een mooi, leuk, soms wel grappig en ook wel een beetje geheimzinnig boek.

Anderen over Beste Bregje Boentjes

Benieuwd wat anderen van dit boek vinden? Hier vind je recensies:

Leesfeest | Pluizer | Jaapleest | Kinderboekenpraatjes | Trouw (Bas Maliepaard)

Staat jouw recensie of doetips bij dit prentenboek er niet bij? Neem dan contact met me op.

Over dit kinderboek

Titel: Beste Bregje Boentjes
Auteur: Mathilde Stein
Illustrator: Chuck Groenink
Uitgeverij: Lemniscaat, 2011
Isbn: 978 90 477 0345 7
Aantal pagina’s: 32
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury 2012

Meer lezen?

Op Mevrouw Kinderboek worden regelmatig boeken getest door kinderen. Hier vind je hun recensies.
Nederland (Charlotte Dematons)Slaapkamernachtdieren | een fantasierijk, encyclopedisch prentenboek | 6-9 jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s