Getest door Joelle (10 jaar): De theatergek (Nanda Roep)

kinderboek: De theatergek, uit de serie Plaza Patatta (Nanda Roep & Silvester) | grappig, spannend boek over twee speurende zussen, een perfecte moeder en een vreemde vrouw | circa 8-11 jaar

De theatergek (Nanda Roep en Silvester)Ken je de Plaza Patatta-serie van Nanda Roep, waarin de zussen Luna en Lotte spannende avonturen beleven? De theatergek is het achtste deel van deze serie. Joëlle testte het en schrijft er zelf over:

“Hoi ik ben Joëlle, ik zit in groep 7 en ik ben 10  jaar oud. Ik hou heel erg van lezen.  Ik heb eigenlijk geen favoriete schrijver/schrijfster, ik vind ze allemaal wel leuk. Mijn favoriete boek? Met mijn ogen dicht van Maren Stoffels. Mijn andere hobby’s zijn verhalen schrijven en zingen. Sinds groep 6  schrijf ik ook stukjes voor Klasse-tv.  Dit vind ik heel erg leuk.

Voor Mevrouw Kinderboek heb ik De theatergek van Nanda Roep gelezen. Wil je weten wat ik daar van vind?

Het boek gaat over Luna en Lotte.  Ze zijn al niet zo heel erg gewoon, met een erg perfecte moeder en een vader als kok die niet kan koken.  Haar moeder is ook nog een operazangeres en ze treed natuurlijk vaak op. Meestal gaat alles wel goed.. Maar dan zien Luna en Lotte iets vreemds. Er is een vreemde vrouw die wel heel erg opvallend doet.

JoelleIk vond het wel een leuk verhaal, maar wel een beetje een korte verhaallijn. Er gebeurt iets in hoofdstuk 3 bijvoorbeeld, en in hoofdstuk 4/5 is het al weer opgelost. Het kan ook wel aan mij liggen, omdat ik heel veel hele dikke boeken lees!

Ik vond de illustraties heel erg mooi!

Het is niet echt een boek dat ik direct uit de kast zou trekken, wat het is nogal een dun boek. Maar ik ben een letterverslinder, ik lees teveel! Het kan er ook aan liggen, dat ik niet zo veel humor- boeken lees.

Ik heb de recepten uit het boek niet gemaakt, maar het lijkt me wel erg leuk!

Ik vind  www.nandaroep.nl een hele mooie website, ook is er op youtube een speciaal kanaal, daarmee leer je kinderkoken, ik heb er veel filmpjes van bekeken.

Het boek heeft ondertussen een plekje gekregen in de schoolbibliotheek. Ik heb wel een paar kinderen in mijn hoofd, wie ik het ga aanbevelen.

Ik vond dat er geen moeilijke woorden in stonden.  Ik vind het boek voor kinderen vanaf 8/9 jaar.”

Nanda Roep op YouTube over De theatergek

Over dit kinderboek

Titel: De theatergek
Serie: Plaza Patatta
Auteur: Nanda Roep
Illustrator: Silvester
Uitgeverij: Nanda, 2012
Isbn: 978 94 9098306 2
Aantal pagina’s: 95
Leeftijd: circa 8-11 jaar

Meer lezen

Lizzy (Suzanne Buis)Schaatsen in de mist | avontuurlijke tweeling raakt verdwaald op het ijs, en dan gaat het dooien | 8-10 jaarMees Kees; Een pittig klasje

Een Reactie op “Getest door Joelle (10 jaar): De theatergek (Nanda Roep)

  1. Hee Jennifer,

    Leuk! Wat schattig dat Jolle zo’n lief commentaar geeft – goed gedaan van haar!

    Succes, groetjes, Nanda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s