Vier kinderen shoppen in de Kinderboekenweek

Dit weekend belandde ik met vier kinderen in een boekenwinkel.  Ze mochten allemaal een boek uitzoeken en ik zou me niet met hun keuze bemoeien. Want dat ik zo leuk van de Kinderboekenweek. Even kiezen de grote mensen niet voor jou.

Het grappige is dat je het karakter en interesses van kinderen helemaal terugziet in de boeken.

Dinosaurussen!

Dinosaurus encyclopedie lannooTijmen (7 jaar) bleef zijn vaste onderwerp trouw: hij koos Dinosaurusencyclopedie (Lannoo, 2011).

Dat wordt dus weer 400 bladzijdes over dinosaurussen voorlezen! 🙂 Hoewel dit zeker niet de eerste 400 dinosaurusbladzijdes zijn, toch denkt hij uit dit boek weer nieuwe dingen te leren.

(Tip: Zo lees je lekker in een dierenencyclopedie)

Auto’s…

Het grote boek van voertuigen en machinesTim (3 jaar) koos ook voor een bekend onderwerp: auto’s/voertuigen: Het grote boek van voertuigen en machines (van Anne-Sophie Baumann en
Didier Balicevic, uitgeverij Oogappel, 2012, oorspronkelijke titel: Engins et machines animés).

Niet de meest originele titel en boeken over auto’s enzo hebben we al meer thuis. Maar deze ziet er vriendelijk uit en heeft nog iets bijzonders: 60 ‘bewegende elementen’ zoals flapjes en draaischijven.

Dit boek blijkt een groot succes te zijn. Meer over Tims reactie en speel- en doetips bij dit boek vind je hier.

Lachen

De avonturen van Kapitein Onderbroek (Dav Pilkey)BesteVriend (7 jaar), misschien wel de grappigste jongen die ik ken, wilde De avonturen van Kapitein Onderbroek van Dav Pilkey (De Fontein, 2012, oorspronkelijke titel: The adventures of Captain Underpants).

Dit boek valt op door de korte tekstfragmenten en de rol van de vele illustraties. En de humor natuurlijk!

Lekker vies

Lekker vies (Ditte Merle)En Tweelingzus van Beste Vriend ging voor Lekker vies van Ditte Merle, omdat daar net uit was voorgelezen in de boekwinkel.

Misschien heeft ze de humor van haar tweelingbroer, want de ondertitel van dit informatieve boek is natuurlijk niet voor niets Lachen om Wildplassers, Neuspeuteraars, Wrattenkoppen, Scheetkampioenen en veel meer. En… Je kunt er ook nog wat van leren… Toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s