Jouw mening over het geschenk en prentenboek van de Kinderboekenweek

Het is (bijna) zover: de Kinderboekenweek! Links en rechts verschijnen al recensies van het Kinderboekenweekgeschenk en het prentenboek, maar ik ben vooral benieuwd naar reacties van kinderen. Dus… heeft jouw kind het geschenk of prentenboek straks gelezen? Ik hoor hier graag wat hij/zij ervan vond!

kinderboekenweekgeschenk 2012 Tosca Menten

Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk heet Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37. Het is geschreven door Tosca Menten en getekend door Elly Hees. Je kind kent Tosca Menten misschien al door haar Dummie de Mummie-boeken of De wraak van Lorre.

Ik vroeg kinderen (en hun ouders) wat ze van de Dummie de Mummie-boeken vonden, en dit waren hun antwoorden:

Wat zijn ze goed! Tosca Menten schrijft heel grappig, het verhaal is origineel en je steekt er ook nog wat van op! We moesten wel een beetje wennen aan de spraak van Dummie… Vooral als je zelf niet zo makkelijk leest zijn de stukjes van Dummie soms wat lastig.

De wraak van Lorre vond hij erg mooi maar Dummie de Mummie blijft zijn favoriet. Op vrijwel iedere pagina stond wel iets waar hij om moest lachen, erg leuk!

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Hallo prentenboek kinderboekenweek 2012 (Edward van de Vendel en Fleur van der Weel)Edward van de Vendel en Fleur van der Weel maakten het prentenboek Hallo, over een meisje dat niet kan wachten op haar schoolreisje naar de dierentuin de volgende dag. En raad eens? Veel dieren in de dierentuin kunnen eigenlijk ook niet wachten tot de volgende dag. Omdat zij op bezoek komt? Tja, dat moet je zelf maar lezen en bekijken…

Edward van de Vendel en Fleur van der Weel maakten eerder samen de vrolijke gedichtenbundels over Superguppie.

En, wat vind jij/vind je kind?

Gelezen? Laat hieronder weten wat je van de boeken vindt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s