Poll: geef jij het goede leesvoorbeeld?

Over ouders en leesopvoeding (Natascha Notten)Zijn je kinderen thuis? Gauw, pak een goed boek. Nee, niet gaan voorlezen. Je moet het boek zelf lezen. Want ook bij lezen geldt dat een goed voorbeeld doet volgen, zo blijkt uit onderzoek van Natascha Notten (in Over ouders en leesopvoeding, stichting Lezen).

Natuurlijk staan er meer conclusies en aanbevelingen in haar onderzoek Over ouders en leesopvoeding (uitgegeven door Stichting Lezen). Maar deze vond ik wel opvallend. Want zelf lezen waar je kinderen bij zijn? Geweldig, geef mij maar een boek.

Maar hoe dan? Mijn eigen boeken komen pas uit de kast als de kinderen in bed liggen, of bij een vriendje zijn (behalve dan de boeken die ik ze voorlees of die ik samen met ze lees).

Heb jij dat ook? Of kun je wel zelf lezen terwijl je kinderen erbij zijn? Of komt dit met de jaren en zijn mijn kinderen nu gewoon nog te jong? Of lukt het juist helemaal niet meer als ze wat ouder zijn?

poll

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s