Voorlezen aan Tim: Ik wil een knuffel (David Melling)

prentenboek: Ik wil een knuffel (David Melling) | een van de tien mooiste prentenboeken van 2011 | 3 t/m 5 jaar

Ik wil een knuffel (prentenboek van David Melling)Ik wil een knuffel is een van de mooiste prentenboeken van 2011. Het is opgenomen in de Prentenboek Top Tien en is een van de tien mooiste prentenboeken die tijdens de Voorleesdagen in januari 2013 centraal staan. Ik las het met Tim (bijna 3 jaar).

De beer Dorus ontwaakt uit een diepe winterslaap. Hij weet meteen wat hij wil: een knuffel. Maar waar kan hij die krijgen? Zijn knuffelobjecten werken niet erg mee. Een steen is wel erg zwaar en hard, een boom vol met splinters, een kudde schapen sprint heel hard weg. Gelukkig weet een konijn raad. Hij wil Dorus wel naar de lekkerste knuffel brengen.

Lief en grappig

Zelf vind ik dit een fijn boek om voor te lezen. Het ziet er mooi uit. Ook het verhaal is vriendelijk. Heel herkenbaar voor kinderen dat je niet met iedereen wil en kunt knuffelen en dat andere knuffels juist fijn zijn. Zo’n verhaal kan te zoetig worden, maar dat is Ik wil een knuffel niet. De frisse illustraties en gekke acties van de beer Dorus houden het in een mooi evenwicht.

schapen knuffelen in Ik wil een knuffel (David Melling)

Ik vind dat Dorus een grappige knuffel in bed heeft: een knuffelbeer. Daar wijs ik Tim op, maar die zegt daar niet echt wat op. Sowieso zegt hij niet veel over het boek. Maar bij voorleestijd vraagt hij wel steeds om ‘beer’ en ‘het andere boek’, dat laatste is een logische naam, want hij had de weken daarvoor steeds een bepaald boek voorgelezen gekregen (zijn keuze…).

Tim kan zich goed inleven in Dorus. Hij kijkt net als Dorus wat bangig als die voor de grot staat en een heel harde gaap hoort – en dat terwijl de tekening niet  eng zijn. Maar de knuffel die Dorus vlak daarna krijgt, maakt alles goed. En hoera! Tim heeft daarna zelf ook zin in een knuffel.

Over dit kinderboek

Titel: Ik wil een knuffel
Oorspronkelijke titel: Hugless Douglas
Auteur/illustrator: David Melling
Vertaler: Rindert Kromhout
Uitgeverij: Van Goor, 2011
Aantal pagina’s: 31 pagina’s
Leeftijd: 3 t/m 5 jaar

Wil je meer prentenboeken lezen?

Mama kwijt (Chris Haughton) | prentenboek van het jaar 2012Meneer Rene | een prentenboek over surrealisme | vanaf circa 4 jaarKinderboeken voor 4-6 jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s