Aartsrivalen (David Mulder)

kinderboek: Aartsrivalen (David Mulder) | De voetbalavonturen van Dennis | circa 10 t/m 13 jaar

En? Zin in voetbal? Eigenlijk maakt het niet uit. Als je kinderen gek op voetbal zijn, dan zijn ze er altijd wel mee bezig. En waarschijnlijk vinden ze het ook leuk om over voetbal te lezen. Nou, dat kan.

Bijvoorbeeld uit Aartsrivalen (David Mulder), waarin voetbaltalent Dennis zijn draai niet vindt in zijn nieuwe, hogere team.

Waarover gaat Aartsrivalen?

Dennis is dertien en is bezeten van voetbal. Hij is eerst blij als zijn trainer hem een team hoger plaats. Maar de jongens van C1 zitten niet op hem te wachten. Aartsrivalen; De voetbalavonturen van Dennis (David Mulder)Vanaf dag 1 heeft hij ruzie met Mike. Door Mike verprutst Dennis zelfs een selectiewedstrijd. Zo hoeft het voor Dennis niet meer.

En dan ziet hij ook nog eens Loïs, op wie hij verliefd is, steeds vaker met zijn beste vriend. Zij daagt Dennis uit: hij moet weer op voetbal, dan wil ze wel wat met hem. Dennis besluit bij de grote rivaal van zijn oude voetbalclub te gaan spelen. De belangrijkste wedstrijd is tegen zijn oude team, tegen Mike dus, terwijl Loïs langs de kant staat te kijken. Zal hij winnen van zijn oude team?

Drie leesfragmenten

Het nieuwe team

‘Hij heeft vorig jaar dertig doelpunten gemaakt,’ ging Spijkerman verder. ‘Ik denk dat hij een versterking is op de linksbuiten. Bovendien zit hij op het gymnasium, dus is er tenminste één speler die doorheeft wanner ik uit de wereldliteratuur citeer.’
Dennis kreunde zachtjes. Dat kon er nog wel bij. Als enige nieuweling in het team en een trainer die hem meteen te kakken zetten. (…)
Tijdens het partijtje kreeg Dennis geen bal. De jongens uit zijn team riepen voortdurend dat hij mee terug moest komen en dat hij zijn mannetje moest dekken. ‘Hé, professor, gaan we nog wat doen?’ (pag. 6-7)

Het tofste meisje

Terwijl Dennis de bal aannam zei Bjorn: ‘En hoe lang ben je al verliefd op Loïs?’
Dennis legde de bal neer en stapte naar achteren. ‘Loïs is het tofste meisje van de hele buurt.Als ik haar kan krijgen, ga ik meteen van voetbal af.’
Bjorn barstte in lachen uit. (pag. 12)

Voetbaltalent

Dennis eiste de bal op, steeds maar weer. En hij was al drie keer een directe tegenstander voorbij geglipt. Gewoon, op snelheid, zonder poespas. Toen pas kregen ze door dat je hem echt met handen en voeten moest vastpakken omdat hij er anders meteen vandoor was met die bal aan zijn voet. (pag. 49)

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig en wil je meer lezen? Het boek is helaas niet meer leverbaar. Maar de bibliotheek is geduldig. Daar vind je hem vast!

Over dit kinderboek

Titel: Aartsrivalen; De voetbalavonturen van Denis
Schrijver: David Mulder
Uitgeverij: De Fontein, 2008
isbn 978 90 261 2399 3
Aantal pagina’s: 110
Leeftijd: circa 10 t/m 13 jaar

Verder lezen

Vuurbom (Harm de Jonge)Superhelden.nl | een boek als een actiefilm | vanaf 11 jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s