Getest door Stijn: Kijk je ogen uit (Jan Paul Schutten)

kinderboek: Kijk je ogen uit; De mooiste dierenfoto’s (Jan Paul Schutten) | prachtig, informatief fotoboek met leuke weetjes | leeftijd: circa 5 t/m 12 jaar (en veel ouder)

Kijk je ogen uit; De mooiste dierenfoto's (Jan Paul Schutten)Kijk je ogen uit heeft de ondertitel De mooiste dierenfoto’s. En niet voor niets. Het is een fors boek met op elke bladzijde een grote , prachtige foto. Maar het had ook De leukste dierenweetjes kunnen heten. Want bij elke foto staan vier of vijf regels tekst van Jan Paul Schutten. Hij probeert niet alles van een dier te vertellen. Het gaat hem om het gekste of meest bijzondere weetje over het dier. Of over iets dat je op de foto ziet, als je wat beter kijkt.

Kijk je ogen uit werd getest door Stijn (6 jaar).

Informatieve boeken zijn al snel goed bij Stijn. Zeker als het over dieren gaat. Hoewel, het is nog even spannend, want hij is erg gehecht aan bepaalde soorten dieren: pooldieren, zeebewoners als walvissen en haaien en pinguins. Dus is het toch nog even spannend als ik het boek uit de kast van de bibliotheek pak. Zal hij het leuk vinden?

Allerlei dieren, inderdaad! (Kijk je ogen uit)

De eerste blik

Maar hij had maar een blik op het boek nodig. ‘Ja, dit boek moet mee naar huis!’ En thuis wilde hij het snel bekijken en voorgelezen krijgen. Het boek is zo dik dat je het niet in een keer kunt voorlezen. Dus onderhandelden we elke keer over het aantal foto’s/bladzijdes dat we moesten voorlezen. Hadden we net een aantal bladzijdes afgesproken, roept hij verlekkerd uit: ‘Dubbele bladzijdes, toch?’ Slimme jongen.

aap (Kijk je ogen uit)

Zijn dierenkennis is veel groter geworden door dit boek. (En dat van ons ook.) Wat staan er veel dieren in waar ik nog nooit van had gehoord! En dan weet Jan Paul Schutten ook nog iets leuks te vertellen over zo’n dier! Geweldig. En zelfs over de voor Stijn overbekende dieren staat er soms iets nieuws in.

Wat is het leukst?

Waar gaat Stijn voor? De foto’s of de teksten? Eigenlijk kan hij niet kiezen. Een onbesliste strijd dus. En de dieren? Er staan veel insecten en reptielen bij, en maar weinig walvissen, haaien en pinguins… Vindt Stijn dat niet jammer? Zijn antwoord: ‘Maar er staan heel veel roofdieren in. Zelfs insecten kunnen roofdieren zijn!’

kikker uit Kijk je ogen uit (Jan Paul Schutten)

Opnieuw en opnieuw

Binnen een week was het boek uit. Dat mocht de pret niet drukken. Dan kun je het boek toch nog een keer lezen? Nu lazen we niet meer elke foto uit, maar koos Stijn zijn favorieten uit. En dat waren er veel. Heel veel. 🙂

Flamingo's uit Kijk je ogen uit (Jan Paul Schutten)

Over dit kinderboek

Titel: Kijk je ogen uit; De mooiste dierenfoto’s
Oorspronkelijke titel: Photographes de nature
Schrijver:  Jan Paul Schutten
Foto’s: Biosphoto
Uitgeverij: Gottmer/Davidfonds, 2012
Isbn: 978 90 257 5147 0
Aantal pagina’s: 195
Leeftijd: circa 5 t/m 12 jaar (en veel ouder)

Vind jij deze boeken ook leuk?

Klik op de plaatjes voor meer informatie.

Superjuffie! | supergrappig boek over juf Josje die superkrachten krijgt als ze een krijtje eet | 8-10 jaarHelp, mijn iglo smelt! | Vier verhalen van kinderen uit verre landen | informatief boek met veel foto's | 9-12 jaar kinderboeken over dieren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s