Getest door kinderen: Kleine Hugo (Marjolein Varekamp)

prentenboek: Kleine Hugo (Marjolein Varekamp)| prentenboek over  een muisje dat zijn mama kwijt is | 3 t/m 5 jaar

Kleine Hugo (Marjolein Varekamp)Isa (3) en Kes (6) lazen het prentenboek Kleine Hugo (Marjolein Varekamp) en  reageren erop. In dit kinderboek zie je hoe Hugo, een muisje, zijn bril verliest en  daardoor later zijn mama, broertjes en zusjes kwijt raakt. Het valt op door de illustraties: het zijn combinaties van foto’s en tekeningen. Wat vonden de zussen Isa en Kes van het boek?

Kes (6) zit in groep 3 en vond het leuk om de zinnetjes in het boek te lezen. Ze mailde me al snel: ‘ik  hat het boek gen  leesen van  klijnen hugo .  ik von het  leukste  dat tie teus (thuis) was.’

Haar zus Isa (3) was niet meteen enthousiast. Ken je die dagen dat je kind nergens zin in heeft? Dat helemaal niets leuk is? Tja, sommige dagen! Later die dag wilde Isa wel kijken. Haar reactie toen: ‘Muisje is wel leuk, maar niet die plaatjes. Het was leuk dat de bril in de melk viel.’

Kleine Hugo verliest zijn bril (uit Kleine Hugo van Marjolein Varekamp)

Kes: ‘Ik vond het zielig dat de bril in de melk viel en zijn moeder het niet hoorde. De speeltuin was leuk omdat er een schommel was. De aardbei was leuk want daar kan je een lekkere hap van nemen. Lekker hè! En het broodje was ook lekker, en een slok melk. Die roze strik was mooi en die paarse strik ook en weet je wat ook mooi was: die zwanen!’

Anka, de moeder van Kes en Isa: ‘Als je klaar bent met lezen kun je ook lekker spelen en eten uit het boek. Isa luisterde lief naar het verhaal maar voelde weinig compassie voor Hugo. De plaatjes – ik denk dan speciaal de foto’s – nodigen uit tot spelen. Het plaatje waarbij Hugo zijn bril in de melk liet vallen klopte niet volgens Isa. Kijk, dit is niet goed. hij moet zo, en het boek moest op z’n kop. Heel schattig.’

aardbei uit Kleine Hugo (Marjolein Varekamp)

Isa wil nog graag iets kwijt: ‘NJBNBB     45yjk,./yyrtrdddddsszx kkitgda58890- utr5rtrtttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttyttttttttttttttttttttm ttttttttgttttttttytttttttgttggggfgfggggvvvvvvvvv cdr766666666666666666666..,jp0cxc`VCVVVVVVVVVFFFFFFFFFFVVVVV   XSE46YYUKIL[.’
‘Ontluikende geletterheid’ noemen we dat in Leesland. 🙂

Update
Na een week of twee zag Isa het boek weer liggen. ‘Ja!’ riep ze. ‘Kleine Hugo, het muisje. Die is leuk! Wil je die voorlezen?’

Over dit kinderboek
Titel: Kleine Hugo
Schrijver/illustrator: Marjolein Varekamp
Uitgeverij Van Goor, 2011
Isbn: 978 90 475 1544 9
Aantal pagina’s: 32
Leeftijd: 3 t/m 5 jaar

Bekijk ook deze geweldige kinderboeken:

Wat het lieveheersbeestje hoorde | een van de mooiste tien prentenboeken van het jaar | 2 t/m 6 jaar

Monstersoepthema dieren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s