Mijn kind leert lezen: lekker boek vol informatie en tips over leren lezen

boek: Mijn kind leert lezen (Marion van de Meulen & Ed Koekebacker) | leuk, tijdschriftachtig boek voor ouders met kinderen tussen 2 en 6/7 jaar

Mijn kind leert lezen (Marion van de Meulen & Ed Koekebacker) | leuk, tijdschriftachtig boek voor ouders met kinderen tussen 2 en 6/7 jaarHoe leert een kind eigenlijk lezen? Hoe kun je hem daarbij  het beste helpen? En is dat eigenlijk wel nodig? Hoe zit dat met avi-niveaus en wat is dat ‘hakken en plakken’? Loop je wel eens rond met vragen over het leren lezen van je kind? In het informatieve boek Mijn kind leert lezen vind je heel veel antwoorden op je vragen.

De tekst is heel toegankelijk en het ziet er aantrekkelijk en vrolijk uit. Bijna als een tijdschrift. Inspirerend zijn de vele boekentips en leuke ideeën om te spelen met taal, woordenschat, lezen en schrijven.

Boekentips uit Mijn kind leert lezen

Is je kind nog jong, tussen de twee en zes/zeven jaar jaar? Dan heb je het meest aan dit boek. Want leren lezen begint al als je kind twee is, volgens Mijn kind leert lezen. Nee nee, hij hoeft dan echt nog geen letters te herkennen. Maar hij leert wel al dat lezen leuk is, hoe je een boek vasthoudt en opent, hoe je de bladzijdes omslaat. (En ook niet onbelangrijk: dat bladzijdes een leuk geluid maken als je ze scheurt, maar dat het toch niet mag.)

Groep 3 krijgt  ook veel aandacht. Met een geruststelling voor ouders met kinderen die thuis niet willen lezen: dat is heel normaal. Want kinderen hebben op school al de hele dag hard gewerkt. Aan de andere kant, met al die leuke speeltips is het wel erg verleidelijk om toch even aan de slag te gaan…

Speeltips uit Mijn kind leert lezen

Over dit boek
Titel: Mijn kind leert lezen
Auteurs: Marion van de Meulen & Ed Koekebacker
Uitgeverij: Zwijsen, 2011
isbn 978 90 487 0885 7
Aantal pagina’s: 80
Leeftijd:  voor volwassenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s