Gratis boek van Woutertje Pieterseprijs

Ben je ook zo nieuwsgierig naar het verhaal achter literaire prijzen? Of bekroonde boeken van pakweg tien jaar geleden nog actueel zijn? Dan kun je je hart ophalen aan het jubileumboek van de Woutertje Pieterseprijs.

Woutertje PieterseprijsDeze prestigieuze kinderboekenprijs bestaat 25 jaar. Een speciale jubileumjury bekeek de 25 jeugdboeken die de prijs hebben gewonnen. Ze schreven bij elk boek een aanbeveling en kozen de ´vijf ‘roverhoofdmannen´ uit. Voort weer gespoord naar een nieuw avontuur! heet het jubileumboek en het is een mooie dwarsdoorsnede van bekroonde jeugdboeken van de afgelopen kwart eeuw. En meer.

jubileumboek Woutertje PieterseNieuwsgierig? Je kunt het jubileumboek gratis downloaden op de site van de Woutertje Pieterseprijs. Werk je op een school? Dan kun je ook het gedrukte boek aanvragen.  Voor in de schoolbibliotheek, geven ze als suggestie. Zelf vind ik het meer iets voor de lerarenkamer, omdat de teksten meer voor volwassenen dan voor kinderen zijn. Maar dat is ook leuk, want dan heb je een fijne aanleiding om het met je collega’s te hebben over jullie favoriete kinderboeken.

Hier vind je de bekroonde kinderboeken op Mevrouw Kinderboek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s