Heel veel lezen over heel veel dieren

Vindt jouw kind dieren ook zo interessant? En vindt hij het ook zo geweldig om erover te lezen of voorgelezen te worden? Veel kinderen vinden dat. En ze hebben geluk. Want er zijn ontzettend veel informatieve boeken over dieren!

Dierenboeken zijn allemaal anders. Wat vinden jij en je kind leuk? Wil je over heel veel dieren een beetje lezen, in een dierenencyclopedie? Over een soort heel veel leren, bijvoorbeeld uit een naslagwerk over paarden of dinosaurussen? Of leer je liever over dieren in een bepaald gebied (bijvoorbeeld hoe pooldieren overleven, in Winterdieren) of over dierengedrag? In deze blog lees je over twee dikke dierenboeken.

Een voorbeeld van een dierenencyclopedie is De geïllustreerde  dierenencyclopedie. Het vertelt eerst over wat een dier eigenlijk is, waar ze wonen en wat dierengedrag is.

De geillustreerde dierenatlas (vogels)

Maar het is vooral een grote verzameling mooie foto’s en beknopte informatie over het dier. Over heel veel dieren. Over de spreeuw en sprinkhaan, de neushoorn en neushoornvogel, wilde eend en wilde kat… Superhandig om het dier op te zoeken waarover je meer wilt weten.

De geïllustreerde dierenencyclopedie (slang)

Wow! Dieren; Alles over de fascinerende dierenwereld ziet er anders uit en is anders opgebouwd. De cover valt al meteen op: de titel is in zilvere letters, die niet op, maar in de cover liggen, met een laagje doorzichtig, stevig folie erover. Bijzonder, en daardoor ga je steeds aan de letters voelen.

Wow! Dieren (reptielen)

Maar de binnenkant is ook bijzonder. Misschien niet eens door de teksten en opbouw van het boek. Ik geef het toe: informatie over dierensoorten, kenmerken van dieren en hoe dieren leven is interessant. Maar echt bijzonder zijn de gekozen beelden en vormgeving. Kijk zelf maar eens goed naar de vorige afbeelding. Wat ligt er tussen de reptielen in het zand? En wat dacht je van het volgende beeld? Daar gaat het over de verschillende soorten ogen.

Wow! Dieren (kijken)

Grappig! Soms een beetje flauw misschien, maar je kind kan het vast waarderen.

Beide boeken zijn goed. Maar wil je meer weten over afzonderlijke dieren, dan ben je het best af met De geïllustreerde dierenencyclopedie. Wil je meer achtergrondinformatie en wil je je dierenkennis structureren en ordenen? Dan is Wow! Dieren iets voor jullie. Willen jullie vooral veel foto’s van dieren zien? Kies dan voor  De geïllustreerde dierenencyclopedie. Gek op beeldgrapjes? Dan is Wow! Dieren jullie boek.

Welk boek kies jij?

Over deze kinderboeken

Wow! DierenTitel: Wow! Dieren; Alles over de fascinerende dierenwereld
Oorpronkelijke titel: Wow! Animals
Schrijver: Richard Walker
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
isbn 978 90 475 2013 0
Aantal pagina’s: 128
Leeftijd: 4 t/m 12 jaar

De geillustreerde dierenencyclopedie

Titel: De geïllustreerde dierenencyclopedie
Oorspronkelijke titel: Animals a children’s encyclopedia
Uitgeverij: Lannoo
isbn 978 90 209 8345 6
Aantal pagina’s: 304
Leeftijd: 4 t/m 12 jaar

Misschien wil je dit ook lezen: Zo lees je lekker in een dierenencyclopedie (of ander naslagwerk). Met tips om te voorkomen dat je encyclopedie in de boekenkast ligt te verstoffen.

Klik op het plaatje en je vindt nog meer kinderboekentips:

Help, mijn iglo smelt! | Vier verhalen van kinderen uit verre landen | informatief boek met veel foto's | 9-12 jaarkinderboeken over dieren

Een Reactie op “Heel veel lezen over heel veel dieren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s