Lente! Kinderboekentips over de lente

Lente! Heb je er ook zo’n zin in? Vandaag begint het! Althans, volgens de meteorologen. Sommige mensen denken al dat het lente is. Anderen vinden dat ze moeten wachten tot het 21 maart is.

kinderboeken over lente

Hoe dan ook! Met deze kinderboeken haal je de lente in huis. Ze staan vol met narcissen, krokussen en bloesems, lammetjes, nestelende vogels, een fijn zonnetje en lekker veel buiten spelen.

Veel plezier ermee!

(En inderdaad… sommige titels lijken erg op elkaar! Maar het zijn echt andere boeken…)

tot 4 jaar              4 t/m 6 jaar

6 t/m 9 jaar         9 t/m 12 jaar

Tot 4 jaar

Lentekriebels (Liesbet Slegers)Lentekriebels (Liesbet Slegers) – 1 t/m 2 jaar
Een boek over de eerste, stralende lentedagen, speciaal gemaakt voor de jongste peuters.

De zon schijnt lekker
en de blaadjes groeien aan de bomen.
Ik hoor een vogeltje fluiten
en pluk mooie bloemen.
Ook het kuikentje en de konijntjes hebben
lentekriebels.

Leve de lente! (Rotraut Susanne Berner)Leve de lente! (Rotraut Susanne Berner) – 2 t/m 6 jaar
Een kleurrijk en supergroot kartonboek waarin kinderen het lente zien woorden in de drukke stad. Op elke bladzijde is ontzettend veel te zien. Tientallen personages beleven grote en kleine avonturen. Het is leuk om, elke keer als je het boek bekijkt, twee personages te kiezen en te bekijken wat ze meemaken. Komen ze elkaar tegen?

4 t/m 6 jaar

Leve de lente! (Vivian den Hollander & Alex de Wolf)Leve de lente! (Vivian den Hollander & Alex de Wolf) – circa 4 t/m 6 jaar
Voorlezen, knutselen en zingen over de lente, samen met Roos en Mika. De verhalen over de twee vriendjes worden namelijk afgewisseld door knutselwerkjes en liedjes. Laat je inspireren en voor je het weet staat je huis vol lenteknutsels!

Kijk ook bij tot 4 jaar, bij het boek Leve de lente! van Rotraut Susanne Berner. Want dat is ook voor kleuters een erg leuk boek.

6 t/m 9 jaar

Lentekriebels (Tialda Hoogeveen & Irene Goede)Lentekriebels! Hoe dieren kleintjes krijgen (Tialda Hoogeveen & Irene Goede) – 8 t/m 10 jaar
Elk voorjaar gaat het bij dieren weer kriebelen. Ze gaan op zoek naar een geschikte man of vrouw om jonkies mee te maken. Het informatieve prentenboek Lentekriebels vertelt, aan de hand van voorbeelden van bekende dieren, over de verschillende en vaak boeiende manieren waarop dieren elkaar “versieren” en hoe ze uiteindelijk samen paren en voor een nageslacht zorgen. Over mannetjes die een dansje uitvoeren om het vrouwtje te verleiden, of haar bijvoorbeeld een cadeautje aanbieden.

9 t/m 12 jaar

Op stap lente zomerOp stap in lente en zomer. Natuur-wandel-doe-boek voor stadse donders (en hun ouders) – 6 t/m 12 jaar
In de lente en zomer wil je zo veel mogelijk naar buiten. Maar soms is het moeilijk om jezelf naar buiten te hijsen. Met dit aantrekkelijk vormgegeven boek krijg je zelfs de meest stadse donder naar buiten. Meer dan twintig inspirerende lente- en zomerwandelingen. Mét leuke tips om het lopen ook voor de kinderen leuk te maken, zoals krabbetjes vangen en een schat zoeken.

Kennen jullie deze boeken? Hoe vonden jij en je kind ze?
En natuurlijk hoor ik het ook graag als je een andere tip hebt!

5 Reacties op “Lente! Kinderboekentips over de lente

  1. “Leve de lente!” heb ik bij de bibliotheek geleend. De pagina’s zitten vol leuke grapjes en details, hebben vrolijke kleuren, lentebloesem, spelende kindjes enz.. Erg leuk.

    Vlinder Vlinder van Petr Horáček is ook een heerlijk kleurrijk lente boek met op de laatste pagina een hele mooie pop-up vlinder! Vanaf 2 jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s