Getest door kinderen: Het megagrote vouwboek

kinderboek: Het megagrote vouwboek (Thea van Mierlo) | 3 t/m 6 jaar

‘Daar ligt een pak vouwblaadjes,’ dacht ik toen ik Het megagrote vouwboek in de boekwinkel zag liggen. Het is namelijk heel kleurrijk, en dat zie je zelfs aan de zijkant. En het klopt ook wel een beetje, want met vouwen heeft het alles te maken.

vouwblaadjes?
‘Wat voor vouwwerkjes staan daarin?’ Mijn zoon van 6 heeft sneller door dat dit een doeboek is. Hij wil aan de slag. Een tijd geleden vouwden we veel: vooral ‘huiswerkbloemen’ en bootjes waren populair. Maar we waren het even vergeten. Nu hebben we dus dit boek vol vouwinspiratie.

Wat zou hij uitkiezen? Zijn lievelingsdier: een pinguïn? Er staat een leuk ontwerp voor in het boek. Maar nee, de zon op de voorkant trekt meer zijn aandacht. En dus gaan we samen lekker vouwen en lijmen.

vouw een vis

Het knappe van dit boek is dat het echt iets voor meisjes en jongens is. Er staan typische jongens- en meisjesdingen in, maar de balans is heel goed.

Het is wel jammer dat er geen index in staat. De inhoudsopgave is niet geordend op soort of categorie, zoals op dieren, feesten, seizoenen of voertuigen. Het is ook niet fijn dat het boek niet uit zichzelf open blijft liggen.

bus

Het grote voordeel van Het megagrote vouwboek dat je vast alles in huis hebt dat je nodig hebt: schaar, lijm, vouwblaadjes. Je kunt dus meteen aan de slag. En het is lekker dik, het bestaat uit vier eerder verschenen boeken en er staan wel honderd ideeën in. Wij kunnen vooruit!

Het megagrote vouwboek (Thea van Mierlo)

Over dit kinderboek
Titel: Het megagrote vouwboek
Auteur: Thea van Mierlo
Uitgeverij: De Fontein Tirion
isbn 978 90 439 1414 7
Aantal pagina’s: 224
Leeftijd: 3 t/m 6 jaar

Klik op de plaatjes en je vindt nog meer kinderboekentips:

doeboeken voor kinderenMama kwijt (Chris Haughton) | prentenboek van het jaar 2012Kinderboeken voor 4-6 jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s