Verliefd! Valentijnsboeken voor kinderen t/m 12 jaar

Bijna elk jeugdboek gaat (deels) verliefd zijn. Maar ook voor kinderen tot en met 12 jaar zijn er boeken over verliefdheid. Boeken die passen bij Valentijnsdag dus! En bij de leeftijd van je kind(eren).

Tot 4 jaar

Kikker is verliefd (Max Velthuijs)
Kikker voelt zich vreemd. Soms heeft hij het warm en dan weer koud. En zijn hartje klopt van boem-boem, boem-boem. Haas weet wat er met Kikker aan de hand is.’Je bent verliefd,’ zegt hij. Maar op wie is Kikker verliefd?

Kikker verliefd (Max Velthuijs)

4 t/m 6 jaar

Beer is op Vlinder (Annemarie van Haeringen)
Beer is verliefd op Vlinder, die zo mooi is als een uitgeknipt stukje hemel. Hij probeert te zeggen hoeveel hij van haar houdt. Maar Vlinder verstaat hem niet…

Robin is verliefd (Sjoerd Kuyper)
De kleuter Robin voor het eerst kennis met de meest ingrijpende gevoelens en gebeurtenissen van het leven: de liefde en de dood.

Ophelia (Ingrid en Dieter Schubert)
Nijlpaard Ophelia ligt heerlijk in het water als ze haar geliefde Joppe hoort roepen: ‘Oh, ik heb zo’n vlinders in mijn buik!’ Ze pakt haar dokterkoffer en snelt op hem af. Vlinders in zijn buik, dat betekent vast dat Joppe heel erg ziek is!

Ophelia (Ingrid en Dieter Schubert)Beer is op Vlinder (Annemarie van Haeringen)Robin is verliefd (Sjoerd Kuyper)

6-9 jaar

Floor is smoor (Marjon Hoffman)
Een grappig boek over Floor, waarin ze smoorverliefd is op een jongen. Ze weet alleen niet eens hoe hij heet. En met Valentijnsdag gooien Floor en haar beste vriendin Margreet bij alle jongens een kaart in de bus. Ze zijn alleen één dingetje vergeten…

Vader verliefd (Mieke van Hooft)
De vader van Bobby-Boy gedraagt zich vreemd de laatste tijd. Zijn zus Lola heeft het al lang door: hij is verliefd! Prima, als hij Bobbie-Boy er maar niet mee lastig valt. Maar helaas is dat ijdele hoop…

Floor is smoor (Marjon Hoffman)Vader verliefd (Mieke van Hooft)

9-12 jaar

Wild verliefd; Alles over liefde en seks bij dieren (Ditte Merle)
Als het om voortplanting gaat, houden sommige dieren er vreemde gewoontes op na. In dit wel heel bijzondere, informatieve boek komen er een heleboel aan bod.

Polleke-boeken (Guus Kuijer)
Polleke heeft een vriendje. Mimoen. Maar zijn geloof en zijn cultuur maken hun vriendschap bijna onmogelijk. En Pollekes meester is ineens de nieuwe vriend van haar moeder…

Wild verliefd (Ditte Merle)Polleke (Guus Kuijer)

Dit zijn natuurlijk maar een paar kinderboeken over verliefdheid. Er zijn er veel en veel meer. Van welk boek heb jij of heeft je kind gesmuld? Zet hieronder jouw tip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s