Voor kinderen, door kinderen: de kinderjury 2012

Kinderen hebben hun eigen publieksprijs voor boeken: de Kinderjury. Wist je dat? Als ze 6-12 jaar zijn, mogen ze meestemmen in de Kinderjury. Het boek waarop de meeste kinderen stemmen, krijgt de prijs van de Kinderjury. Twee boeken winnen die prijs zelfs, want er zijn twee leeftijdscategorieën: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar.

kinderjury 2012Op wat voor boeken kunnen kinderen stemmen? Op alle kinderboeken die in 2011 zijn verschenen: leesboeken, verhalenbundels, prentenboeken, gedichtenbundels, bloemlezingen en informatieve boeken. Je herkent die boeken aan het logo van de Kinderjury 2012 in het boek. Op bibliotheekboeken zit meestal een sticker met dat logo.

Om kinderen een beetje te helpen, zijn er tiplijsten gemaakt. Daarop staan boeken waarvan boekhandelaren en bibliothecarissen denken dat ze in de smaak zullen vallen bij kinderen.

Benieuwd naar de boekentips voor 2012? Hier vind je de tiplijst voor kinderen van 6-9 jaar en hier de tiplijst voor kinderen van 10-12 jaar. Zit er een boek bij voor je kind?

Stemmen kan vanaf woensdag 29 februari tot en met vrijdag 11 mei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s