Getest door Jitte: Rosie en Moussa

Kinderboek: Rosie en Moussa (Michael de Cock en Judith Van Istendael) | bekroond met een Boekenwelp en een Vlag & Wimpel van de Griffeljury| voorlezen vanaf 6 jaar

JitteOver Jitte

Jitte is gek op haar poes Pook, dieren en knuffels. Elke avond voor het slapengaan wordt ze voorgelezen en dat vindt ze heerlijk. Pluk van de Petteflet is een van haar favorieten. Ze zit nu een paar weken in groep 3 en is nu dus zelf aan het leren lezen.

Vertel eens waar Rosie en Moussa over gaat?

Rosie en Moussa | bekroond met Boekenwelp en Vlag & Wimpel van de Griffeljury | voorlezen vanaf 6 jaarRosie en Moussa klimmen naar het dak van de flat. Dit mag niet. De vervelende huismeester, meneer Tak, hoort ze op het dak. Hij komt naar boven, maar kan ze niet zien want Rosie en Moussa verstoppen zich achter de schoorsteen.  Dan gaat meneer Tak weer weg, maar doet hij de deur op slot. Rosie en Moussa  zitten vast op het dak!  Gelukkig komt Moussa’s ‘hond’ – eigenlijk een poes, maar Moussa wil liever een hond en noemt hem dus zo. Met een briefje gaat ‘de hond’ naar mevrouw Hemelrijk. Dan worden ze gelukkig gevonden en komt alles goed.

Wat vond je van dit boek?

‘Ik vond het een leuk en spannend boek. Vooral spannend toen meneer Tak op het dak kwam. En het leukste vond ik dat Rosie en Moussa vrienden werden!

Mijn vriendinnetje woont ook in een flat.  Daar kun je  ook ver zien! Ik wil in een huis wonen met zo’n driehoekdak.’

Jitte leest Rosie en Moussa

En wat vond Esther, de moeder van Jitte?

‘Het boek is snel voor te lezen en heeft fijne, korte hoofdstukken. Soms zitten er wel lange zinnen in en af en toe moeilijke of ouwelijke woorden. Ik vond het irritant dat je niet wist waar die vader nou was (ook niet aan het einde, terwijl het regelmatig terugkomt). Jitte dacht dat hij dood was of in een ver land ‘maar eigenlijk weet ik het niet’.
(Opmerking van Mevrouw Kinderboek: in het tweede boek over Rosie en Moussa, De brief van papa, kom je meer te weten over het hoe en waarom van de verdwijning van Rosies papa.)

Over dit kinderboek

Titel:  Rosie en Moussa
Auteur: Michael de Cock
Illustrator: Judith Van Istendael
Uitgeverij Querido, 2010
Aantal pagina’s: 96
isbn: 978 90 451 1148 3
Leeftijd: 6-9 jaar
Bekroond: Vlag en Wimpel van de Griffeljury, Boekenwelp en de Prijs voor het kinderboek van de Provincie Antwerpen.

In de rubriek Getest door kinderen vertellen kinderen wat ze van een bepaald kinderboek vinden. Meer kinderrecensies lezen? Dat kan hier.

Misschien vind je deze boeken ook leuk

Duizelingwekkende doolhoven | prachtig boek vol doolhoven | doeboek | leeftijd: vanaf 6 jaarKinderboeken over schoolSuperjuffie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s