Cadeaus, winacties en wedstrijden: profiteer van de Kinderboekenweek!

(Deze acties horen bij Kinderboekenweek 2011. Binnenkort staan op deze site ook winacties voor de Kinderboekenweek van dit jaar!)

Het is Kinderboekenweek in Nederland (5 t/m 15 oktober 2011) en het land gonst dan ook van de activiteiten rondom kinderboeken. Hieronder vind je alle winacties en wedstrijden die tijdens (en ook vaak na) de Kinderboekenweek lopen. Wil je ook genieten van de Kinderboekenweek, doe dan ook mee met deze leuke acties!

Bert en Bart redden de wereld (Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer)

Kinderboekenweekgeschenk
Het allerbelangrijkste cadeau van de Kinderboekenweek is natuurlijk het Kinderboekenweekgeschenk. Dit kinderboek krijg je cadeau als je voor € 10,- aan kinderboeken koopt. Het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar heet Bert en Bart redden de wereld en is geschreven door Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. ‘Nu met extra aliens’ staat er op de voorkant. Maakt nieuwsgierig, toch?

De prins op het witte paard (Dolf Verroen en The Tjong Khing)Speciaal kinderboekenweek-prentenboek
Speciaal voor de jongere kinderen: het Kinderboekenweek- prentenboek. Niet gratis,  wel goedkoop. Het is een mooi, groot prentenboek voor maar € 5,-. Dit jaar is het geschreven door Dolf Verroen en geïllustreerd door Thé Tjong-Khing. Het heet De prins op het witte paard.

Het Supergrote Superhelden SuperplakboekSupergrote Superhelden Superplakboek
Is je kind ook gek op plaatjes sparen en in zo’n mooi album plakken? Dan kan hij nu zijn hart ophalen in de bibliotheek. Bijna alle bibliotheken doen mee aan deze spaaractie. Dus ga naar de bibliotheek, maak je kind lid (als hij dat niet al is) en haal zo’n album. Plaatjes krijg je bijvoorbeeld als je geleende boeken terugbrengt.

Aap en Mol in de bergen (Gitte Spee)Win een prent van Gitte Spee
Vind je de illustraties van Gitte Spee ook zo sfeervol? Je kunt er nu eentje winnen. Een echte! En je hoeft er niet eens veel voor te doen. Alleen een mail sturen waarin je vertelt waar je de prent zou willen hangen. De actie loopt t/m 15-10.

Kleurwedstrijd Gitte Spee
Illustrator/schrijver Gitte Spee heeft ook een kleurwedstrijd. Prijs: een boek van haar. Je kunt meedoen tot 1 november.

Win het nieuwe kinderboek van Marianne Busser en Ron Schröder
Stuur een kaartje en je maakt kans op Feestelijke verhaaltjes voor het slapengaan, voor kinderen vanaf vier jaar. Actie loopt t/m 15-10.

Gratis app van een prentenboek
Tijdens de Kinderboekenweek kun je gratis een prentenboeken-app voor de iPad downloaden. Het gaat om het prentenboek Kampioenen van Fiona Rempt en Noëlle Smit. Meer informatie vind je hier.

Mr Finney en de andere kant van het waterGratis boek voor voorleesactie op scholen
Werk je op een basisschool? Dan kun je nog tot 14 oktober gratis het kinderboek Mr. Finney en de andere kant van het water opvragen in het kader van een voorleesactie in het kader van de Dag van de Duurzaamheid op 11-11.

Roald Dahl-Kleurwedstrijd
Nog tot 15 oktober: een kleurwedstrijd rondom de boeken van Roald Dahl. Hoofdprijs: 10 gebonden boeken van Roald Dahl én een overnachting inclusief ontbijt voor 4 personen bij een Stayokayhostel naar keuze.

De grote schrijfwedstrijd
Alle kinderen uit groepen 3-8 mogen meedoen aan deze wedstrijd. Daarvoor schrijven ze een verhaal of tekenen ze een strip. Maar dan wel een leuk, gek, grappig, zielig of spannend verhaal over een avontuur! Om de kinderen te helpen, krijgen ze tips van echte kinderboekenschrijvers, namelijk Marianne Busser, Ron Schröder, Janneke Schotveld en Tosca Menten. De winnende verhalen worden opgenomen in een echt boek. De wedstrijd loopt t/m 31 januari.

Winterdieren (Bibi Dumon Tak)Win het  kinderboek Winterdieren
Er is een nieuw informatief boek van Bibi Dumon Tak, Winterdieren.  En nu kun je het winnen! Hoe? Door de vraag juist te beantwoorden op deze pagina.

Don QuichotDon Quichot-schrijfwedstrijd
Deze wedstrijd is voor kinderen van 8-14 jaar. De opdracht: verzin een nieuw avontuur voor Don Quichot. De hoofdprijs is een reis naar Madrid! Ook hier worden de winnende verhalen gepubliceerd, namelijk op de site van Kidsweek.

Eekhoorn van de Supervrienden-serie (illustratie: Noelle Smit)Supervrienden-wedstrijd
Ken je Supervrienden al? Speciaal om deze serie te promoten is er een leuke wedstrijd t/m 31 december. Stuur een leuke foto van je kind met zijn supervriend en je maakt kans op een week vakantie in een luxe stacaravan van Keycamp op een camping naar keuze in Europa.

Nog meer?
Ken jij nog een winactie of wedstrijd tijdens de Kinderboekenweek? Dan zou ik het leuk vinden als je hem hieronder zet. Bedankt!

Tips nodig voor Superhelden-boeken?
Klik op het plaatje hieronder.

Meer kinderboeken over Superhelden

4 Reacties op “Cadeaus, winacties en wedstrijden: profiteer van de Kinderboekenweek!

  1. ik moet voor groep 3 en 4 voorlezen ik zit in groep 7 nu en we moeten een boek hebben over de wereld ik vind u sit ook erg leuk maar heeft u mischien een goede tip voor mij welk boek ik dan kan voorlezen

    veel liefs natasha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s